Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκαθίσταται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αγίου Ευστρατίου – Λήμνου

Την επόμενη εβδομάδα ομαλοποιούνται τα εσωτερικά δρομολόγια σύνδεσης του Αγίου Ευστρατίου με τη Λήμνο , όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο δήμαρχος Αι Στράτη Κωνσταντίνος Σινάνης.

Χθες, ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Παππά, ο οποίος υπέγραψε τα τιμολόγια πληρωμής της εταιρίας που εκτελεί την εν λόγω γραμμή και έτσι τα δρομολόγια σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν κανονικά. Εν τω μεταξύ 23 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την άγονη γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος- Λήμνος-  Καβάλα. Να θυμίσουμε ότι μέσα στις γιορτές η επαρχία Λήμνου Αγίου Ευστρατίου είχε μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή κάλυψη με το Λαύριο, καθώς είχε λήξη η σύμβαση, ενώ επιπλέον  είχε σταματήσει και η εσωτερική σύνδεση Λήμνου Αι Στράτη καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν είχε εξοφλήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς την εταιρία.

Ο δήμαρχος του Αγίου Ευστρατίου σήμερα βρίσκεται στη Μυτιλήνη όπου έχει επαφές με τους δύο δημάρχους του νησιού αλλά και με την Περιφέρεια για την προώθηση θεμάτων και έργων του μικρότερου νησιού του νομού Λέσβου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More