Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη

Στην Ευελπίδων απολογούνται από το πρωί οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Την υπόθεση χειρίζονται πέντε ανακριτές, ενώ σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.

Νωρίτερα ελεύθερος αφέθηκε ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, μετά την απολογία του, με τους όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης παρακολούθησης αθλητικών αγώνων. Ακόμα ένας κατηγορούμενος απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους 29 που έχουν προγραμματιστεί να απολογηθούν σήμερα ενώπιον τριών ανακριτών.

Ανάμεσα στους 29 που απολογούνται είναι και ορισμένα από τα φερόμενα ως ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Κάποιοι έχουν τη διεύθυνση ενώ οι περισσότεροι έχουν τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι αναμένεται να αρνηθούν είτε ότι διηύθυναν είτε ότι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση με τα οπαδικά επεισόδια που μετρά τουλάχιστον πέντε χρόνια δράσης από το 2019 έως και σήμερα.
Οι υπόλοιποι 33 από τους 67 θα απολογηθούν αύριο ενώπιον τριών ανακριτών.

Σημειώνεται ότι χθες πέρασαν το κατώφλι της οδού Ευελπίδων οι πρώτοι 10 κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν αδικήματα για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Οι τρεις αντιμετωπίζουν μόνο αδικήματα για ναρκωτικά και μετά τις απολογίες τους προφυλακίστηκαν. Οι υπόλοιποι 7 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ωστόσο κρατούνται διότι αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και αναμένεται να απολογηθούν είτε σήμερα είτε αύριο και γι’ αυτό το βασικό αδίκημα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More