Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για τσουνάμι στην Ιαπωνία μετά το σεισμό των 6,6 Ρίχτερ

Οι ιαπωνικές αρχές στις 13:00 τοπική ώρα (04:00 GMT) ήραν τελικά την προειδοποίηση για τσουνάμι που είχαν εκδώσει λίγες ώρες νωρίτερα, μετά το σεισμό 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στον Ειρηνικό, 550 χλμ. νοτίως του Τόκιο. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή υλικές ζημιές, όμως ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Χιροκάζου Ματσούνο, σε έκτακτη ενημέρωση των εκπροσώπων του τύπου συνέστησε στους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

#earthquake M 6.1 – IZU ISLANDS, JAPAN REGION – 2023-10-05 01:59:58 UTC – 10 KM pic.twitter.com/gqe8bXxqOe

— SSGEOS (@ssgeos) October 5, 2023

Το χτύπημα του εγκέλαδου προκάλεσε άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 30 εκατοστά στο νησί Χατσιτζοτζίμα (290 χλμ. νοτίως του Τόκιο), το νοτιότερο του αρχιπελάγους του Ιζού, με πληθυσμό 8.000 κατοίκων. Ούτε σε αυτήν την περίπτωση έχουν υπάρξει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Παρότι έχει αρθεί η προειδοποίηση για τσουνάμι, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας έκανε έκκληση στους πολίτες να παίρνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις έναντι πιθανών αυξομειώσεων της στάθμης της θάλασσας στο παραλιακό μέτωπο της χώρας στον Ειρηνικό, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων σεισμικών δονήσεων στην περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, EFE  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More