Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απουσία χώρων φορτοεκφόρτωσης και παράνομη στάθμευση επιτείνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη

Λεωφόρος Στρατού, Οδός Ερμού, Οδός Μητροπόλεως. Σε τρεις από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, από τους οποίους διέρχονται πολλά λεωφορεία και εξυπηρετούν χιλιάδες οδηγούς η εικόνα είναι ίδια καθημερινά. Αυτοκίνητα παράνομα σταθμευμένα, ΙΧ και φορτηγά διπλοπαρκαρισμένα μειώνουν τις λωρίδες κυκλοφορίας σε μία, προκαλώντας πρόβλημα στο ήδη επιβαρυμένο κέντρο.

Τα πασαλάκια, που είχαν τοποθετηθεί παλαιότερα στους ίδιους δρόμους για να αποτρέψουν παράνομη στάση και στάθμευση είναι στο σχεδιασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη μείωση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων λόγω της κατασκευής του Flyover.

Η τοποθέτηση των πλαστικών κώνων βρίσκει αντίθετους τους επαγγελματίες στο κέντρο. Όπως λένε, το μέτρο δοκιμάστηκε στο παρελθόν και απέτυχε ενώ η εκ νέου εφαρμογή του θα είναι πλήγμα για τις επιχειρήσεις τους.

Σε επιστολή τους προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των επαγγελματιών καταθέτουν τους προβληματισμούς τους.

Με τα πασαλάκια ουσιαστικά θα δημιουργηθούν δύο λωρίδες, στις οποίες δεν θα είναι εφικτή η στάση και στάθμευση.

Για την προμήθεια των πλαστικών κώνων ο δήμος ζήτησε χορηγία από τεχνική εταιρία η οποία έγινε δεκτή. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η παραλαβή τους και αναμένεται να τοποθετηθούν το αργότερο σε ένα μήνα.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More