Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποφάσισαν πανσαμιακό συλλαλητήριο για την υγεία οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σάμου

Πανσαμιακό συλλαλητήριο αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου για την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 7 το απόγευμα, στη πλατεία Πυθαγόρα στην πόλη της Σάμου.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε συζητήθηκαν οι ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και σε εξοπλισμό, ενώ επικεντρώθηκαν κυρίως στις μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από νησί σε νησί που όπως ανέφεραν δεν λύνουν κανένα απολύτως πρόβλημα και δεν μπορεί μια τέτοια κατάσταση να παγιωθεί.

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα που επισημαίνουν οι εργαζόμενοι είναι η ελλιπής καθαριότητα λόγο μεγάλων ελλείψεων στο προσωπικό, η εντατικοποίηση της εργασίας και οι δεκάδες ημέρες κανονικής αδείας και ρεπό που οφείλει η Διοίκηση του νοσοκομείου στους εργαζόμενους. «Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κάνουν ένα εκρηκτικό μείγμα για την κατάσταση που υπάρχει στο δημόσιο τομέα της υγείας στο νησί μας, αφού οι κάτοικοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, να εξεταστούν και να νοσηλευτούν» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση κάλεσμα για το πανσαμιακό συλλαλητήριο.

Για τη διαμαρτυρία όλων αυτών των ελλείψεων καλούν όλα τα συνδικάτα, όλους τους φορείς και γενικότερα όλο το Σαμιακό λαό να συμμετέχει μαζικά καθώς όπως αναφέρουν «το ζήτημα της υγείας είναι ζήτημα για την ίδια μας την ζωή, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κοστολογεί τις ζωές μας και να βάζει στη ζυγαριά, πόσο κοστίζει και τι συμφέρει». Το ’’Πάμε και όπου βγει’’ δε θα το επιτρέψουμε και στα ζητήματα της υγείας, οπότε ήρθε η ώρα να το ’’πάμε αλλιώς’’ για την ζωή που μας αξίζει.» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More