Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αργεντινή: Η Πατρίτσια Μπούρλιχ υποστηρίζει των Χαβιέ Μιλέι στον 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών

Η πρώην υποψήφια του  αντιπολιτευόμενου συνασπισμού «Μαζί για την Αλλαγή», Πατρίσια Μπούλριχ,  στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στην  Αργεντινή  αυτή την Κυριακή, διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τον  φιλελεύθερο Χαβιέ Μιλέι  στον δεύτερο γύρο, που  θα διεξαχθεί στις 19 Νοεμβρίου.

H Bullrich ήταν τρίτη στις εκλογές που διεξήχθησαν αυτήν την Κυριακή, με 23,83% των ψήφων, στις οποίες ο έτερος υποψήφιος , Sergio Massa,  νίκησε με 38,28% , έναντι του αρχηγού της La Libertad Avanza, που έλαβε 29,98%.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Λουίς Πέτρι, ο οποίος τη συνόδευσε στην υποψηφιότητα ως υποψήφιος αντιπρόεδρος, αναγνώρισε «διαφορές» με τον Μιλέι, αλλά είπε ότι δεν μπορούν να είναι «ουδέτεροι» στον δεύτερο γύρο  και  ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με το δίλημμα της αλλαγής ή της συνέχειας της μαφίας».

Η Αργεντινή, από την άποψή μας, δεν μπορεί να ξαναρχίσει έναν  νέο κύκλο με επικεφαλής τον Σέρχιο Μάσα “, επειδή “θα οδηγούσε την Αργεντινή στην τελική της παρακμή“, δήλωσε η Μπούλριχ από το Μπουένος Άιρες.

Για την Μπούλριχ, αν κερδίσει ο Μάσα, το κράτος  «θα συνεχίσει να είναι ένας λάκκος» εργαζομένων που δεν εργάζονται, προνόμια για πολιτικούς, «διαχειριστές φτώχειας» και γκάνγκστερ.

Επιπλέον, η πρώην υπουργός δήλωσε ότι η σημερινή αντιπρόεδρος, Cristina Fernández, «θα συνεχίσει να διορίζει δικαστές» για να εγγυηθεί την ατιμωρησία της.

Οι Bullrich και Petri ξεκαθάρισαν ότι έχουν εκφράσει τη θέση τους  για λογαριασμό των 6,2 εκατομμυρίων ψήφων που συγκέντρωσαν  την Κυριακή, αλλά διευκρίνισαν ότι τα κόμματα του συνασπισμού Together for Change «έχουν ελευθερία δράσης».

Το UCR επιβεβαιώνει ότι η Bullrich και ο Macri θα μείνουν εκτός του μεγαλύτερου συνασπισμού της αντιπολίτευσης

Η Ριζοσπαστική Ένωση Πολιτών (UCR), ένα κόμμα που συμμετέχει στο « Μαζί για την Αλλαγή», τον μεγαλύτερο συνασπισμό της αντιπολίτευσης στην Αργεντινή, προειδοποίησε ότι η απόφαση της Patricia Bullrich και του Mauricio Macri, ηγετών αυτής της συμμαχίας, να υποστηρίξουν μονομερώς τον ελευθεριακό Javier Milei αφήνει και τους δύο εκτός αυτού του μετώπου.

Μετά από συνεδρίαση της ηγεσίας του, το κόμμα των εκατονταετών έχει ανακοινώσει ότι δεν θα στηρίξει ούτε τον Μιλέι ούτε τον υπουργό Οικονομίας και επίσημο υποψήφιο για την προεδρία, Σέρχιο Μάσα, για τον δεύτερο γύρο στις 19 Νοεμβρίου. Την ίδια απόφαση έχουν υιοθετήσει και άλλες μειονοτικές δυνάμεις στο «Μαζί για την Αλλαγή».

Το UCR χαρακτήρισε « ανεύθυνη και χωρίς διαβούλευση» την απόφαση που ανακοινώθηκε αυτή την Τετάρτη από την Bullrich, να υποστηρίξει τον Milei, στον δεύτερο στις εκλογές της Κυριακής ο οποίος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έβρισε και τους δύο ηγέτες του ριζοσπαστισμού.

Πηγή: RTVE.es

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More