Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αργεντινή, η “φόνισσα” των πρωταθλητών!

 

Η “αλμπισελέστε” έχει κατακτήσει τρεις διεθνείς τίτλους μέσα σε ενάμιση χρόνο, ωστόσο ο δρόμος προς την κορυφή σίγουρα δεν ήταν… εύκολος. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς, αν συνυπολογίσει όλα τα δεδομένα.

Η Αργεντινή επικράτησε της Γαλλίας με 4:2 στα πέναλτι του τελικού του Μουντιάλ και έγινε για τρίτη φορά στην ιστορία της Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Πρόκειται για τον τρίτο της τίτλο από τον Ιούλιο του 2021 έως σήμερα. Copa America, Finalissima και τώρα… Παγκόσμιο Κύπελλο. Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά ωστόσο, είναι το ποιους κέρδισε για να φτάσει ως το σημείο που έφτασε.

Στον τελικό του Copa America του 2021 αντιμετώπισε την – τότε – πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, Βραζιλία, μέσα στο “Maracana” και επικράτησε με 1:0. Στον τελικό του Finalissima αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία, στο “Wembley” και επικράτησε με 3:0. Στον τελικό του Μουντιάλ του 2022 αντιμετώπισε την – έως χθες – Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία. Η συγκεκριμένη… διαδρομή ενδεχομένως να είναι και η πιο δύσκολη που θα μπορούσε να έχει μία ομάδα, στο δρόμο προς το “τρεμπλ”. Η φράση… “φόνισσα των πρωταθλητών” μάλλον ταιριάζει ιδανικά στην προκειμένη περίπτωση.//

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More