Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αρκαδία: Ξεκινούν οι δράσεις της Επιτροπής Αγώνα κατά των ανεμογεννητριών στο Μαίναλο

Απήχηση βρήκε στη Βυτίνα Αρκαδίας, η συγκέντρωση – κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Μαίναλο και στο Λύκαιο Όρος της Μεγαλόπολης. Συνδιοργανωτής της ανοιχτής αυτής συνάντησης – ενημέρωσης, ήταν και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης.

Το άνοιγμα της συγκέντρωσης έγινε απ’ το μέλος της Επιτροπής Αγώνα, Νίκο Γόντικα. Την εισήγηση έκανε εκ μέρους του ΕΟΣ Τρίπολης ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Παρέμβαση – ομιλία είχε ο Κώστας Ζαχαριάς, μέλος της Επιτροπής Αγώνα. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Σταύρος Δημάκος, αντιδήμαρχος Γορτυνίας, πρόεδρος των μελισσοκόμων της περιοχής και μέλος της Επιτροπής Αγώνα. Μέσα από έναν πλούσιο διάλογο, αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα και οι επόμενες δράσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, θα γίνουν συγκεντρώσεις και ομιλίες στις κοινότητες, συγκέντρωση υπογραφών από προέδρου, φορείς και απλούς κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής του . Επίσης, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν στο βουνό, σε κάποιες επίκαιρες θέσεις, καλαίσθητα πανό. Θα μπουν και καλαίσθητες αφίσες με το θέμα,, στα χωριά. Όσον αφορά τις υπογραφές, έχουν ήδη υπογράψει 15 πρόεδροι κοινοτήτων του Μαινάλου, καθώς, βέβαια και αρκετοί κάτοικοι.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More