Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυξήθηκαν οι ανάγκες των εθελοντικών ομάδων – Βοήθεια ζητούν όλο και περισσότεροι πολίτες

Όλο και περισσότεροι πολίτες ζητούν βοήθεια από την ομάδα εθελοντών πολιτών Αρωγής Θεσσαλονίκης. Η ενεργειακή κρίση έχει αυξήσει τις ανάγκες των ευάλωτων οικογενειών σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ κάποιοι αναζητούν μέχρι και μέσα για να ζεσταθούν και ταυτόχρονα έχει επηρεάσει σημαντικά τη δυνατότητα της ομάδας να βοηθήσει ευάλωτους πολίτες.

Τα ράφια ήταν κάποτε γεμάτα μέχρι πάνω με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που θα προσφέρονταν σε άπορες οικογένειες. Αυτό περιγράφει ο Μιχάλης Λοΐζος, μέλος της ομάδας εθελοντών πολιτών Αρωγή Θεσσαλονίκης.

O κ.Λοΐζος αναφέρει πως οι νέοι ωφελούμενοι προέρχονται κυρίως από τη μεσαία τάξη, με τις μονογονεϊκές οικογένειες και άτομα με προβλήματα υγείας να είναι οι κατηγορίες, που αντιμετωπίζουν τις σοβαρότατες ελλείψεις.

Με εισόδημα 240 ευρώ, πολίτες όπως ο Διογένης Αθανασιάδης στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό πλέον σε δομές, όπως η Αρωγή, για την επιβίωσή τους.

Οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν σήμερα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στη συναυλία, που πραγματοποιείται με δωρεάν είσοδο στη Μονή Λαζαριστών από το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More