Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυξημένα κατά 40% τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Τα κρούσματα βίας κυρίως εναντίον γυναικών και παιδιών έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, καθιστώντας αναγκαία την παρέμβαση των υπηρεσιών παροχής βοήθειας.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δέσποινα Αμαραντίδου συνάντησε στην Κοζάνη την  ψυχολόγο του Δικτύου Δομών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και των πολλαπλών διακρίσεων κατά των γυναικών.

Σύμφωνα με την Χρύσα Αντωνιάδου, τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σημείωσαν αύξηση κατά 40%. Προς τούτο λειτουργούν 28 συμβουλευτικά κέντρα από αντίστοιχους Δήμους, καθώς και 18 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών. Εξ αυτών δυο βρίσκονται στην Κοζάνη, όπου ειδικό επιστημονικό προσωπικό στην προσέγγιση των γυναικών παρέχει στα άτομα που προσφεύγουν εκεί δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής, στο πλαίσιο ολοκληρωμένων δράσεων ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης και εργασιακής συμβουλευτικής.

Η κ. Αντωνιάδου, τονίζει πόσο σημαντική είναι η γραμμή SOS 15900, που απευθύνεται σε γυναίκες θύματα βίας. Είναι πανελλαδικής εμβέλειας, 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο, με αστική χρέωση και προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και συμβουλευτικής σε θύματα όλων των μορφών βίας.  Την γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί/ές επιστήμονες που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More