Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυξημένη η κίνηση στην αγορά λόγω τσικνοπέμπτης

Στο ένα χέρι τα κάρβουνα στο άλλο χέρι οι πανσέτες και τα σουβλάκια και στο μυαλό η ακρίβεια. Ενόψει της αυριανής Τσικνοπέμπτης η κίνηση στην αγορά είναι αυξημένη, ενώ και οι αγορές στα σαρακοστιανά κινούνται ανοδικά. Μετά από 16 εβδομάδες το “καλάθι της νοικοκυράς” διευρύνεται με νέα προϊόντα.

Τσικνοπέμπτη χωρίς τους περιορισμούς που ίσχυαν λόγω κορονοϊού η αυριανή και οι ψησταριές αναμένεται να πάρουν …. φωτιά…..

Καταστήματα εστίασης αλλά και καταναλωτές κάνουν ήδη τις προετοιμασίες τους για να είναι όλα έτοιμα από νωρίς ενώ οι πιο τυχεροί θα είναι απλά… καλεσμένοι.

Με επάρκεια των προϊόντων στην αγορά οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν (ΚΑΡΤΑ) χοιρινό από 4 ευρώ το κιλό, αμνοερίφια ελληνικά από 7 έως 10, σουβλάκια και πανσέτα από 7,80 ευρώ το κιλό.

Και μπορεί αύριο το έθιμο να απαιτεί την κατανάλωση κρεατικών και μάλιστα τσικνισμένων, κάποιοι όμως έχουν ξεκινήσει ήδη τις προμήθειες για τα Σαρακοστιανά με την κίνηση στα ιχθυοπωλεία να εμφανίζεται ήδη αυξημένη.

Με την Καθαρά Δευτέρα να πλησιάζει οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν τσιπούρες από 8 ευρώ το κιλό, λαυράκι και κουτσομούρες από 14, καλαμάρι από 18, μύδια με 5 ευρώ, χταπόδια από 14 και κυδώνια από 20 ευρώ το κιλό.

Και ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το περιεχόμενο των καλαθιών τόσο για το Σαρακοστιανό όσο και για το Καλάθι του Πάσχα, το γνωστό “καλάθι του νοικοκυριού” διανύει την 16η εβδομάδα εφαρμογής του. Στα 882 προϊόντα του καλαθιού, η τιμή μειώθηκε στα 51, παρέμεινε σταθερή στα 803 ενώ στα 28 αυξήθηκε.

Μάλιστα οι κατηγορίες προϊόντων από 51 θα διευρυνθούν σε 60 με τα επιπλέον είδη να αφορούν κρέας, τυριά, αλλαντικά και γλυκά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More