Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυστρία: Λόγω της τιμής του ρεύματος εκτός των μενού των εστιατορίων ακόμη και το βιεννέζικο σνίτσελ

ΒΙΕΝΝΗ – Λόγω του αυξανόμενου κόστους ενέργειας, καθώς και της αύξησης των τιμών των τροφίμων, όλο και περισσότερα εστιατόρια ακυρώνουν ορισμένα πιάτα από το μενού τους.

Δηλαδή, όλο και περισσότεροι εστιάτορες προσπαθούν να αποφύγουν τις υψηλότερες τιμές αφαιρώντας ορισμένα πιάτα από το μενού, επειδή ξέρουν ότι αν αυξήσουν πολύ τις τιμές, θα έχαναν επισκέπτες, επομένως είναι καλύτερο να μην προσφέρουν κάτι, παρά να το πουλήσουν σε δραστικά υψηλότερη τιμή.

Έτσι, το πρώτο εστιατόριο στην Αυστρία ακύρωσε τηγανητά από το καθημερινό μενού, αλλά και τα παραδοσιακά βιεννέζικα σνίτσελ.

Το οικογενειακό εστιατόριο “Rigler” από το Bruck an der Moor ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλα τα παναρισμένα πιάτα από το καθημερινό μενού, επειδή δεν θέλει να αυξήσει τις τιμές, αναφέρει η δημόσια ραδιοτηλεόραση ORF.

Ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Hannes Pircher Rigler λέει ότι δεν θέλει να τσιγκουνευτεί την ποιότητα.

«Προσπαθούμε να συνεργαστούμε με περιφερειακούς προμηθευτές. Το κρέας προέρχεται από την περιοχή, το λάδι επίσης. Είναι σημαντικό για εμάς να μείνουν τα χρήματα στην περιοχή», πρόσθεσε.

Ο Rigler επισημαίνει ότι το μενού, που περιλαμβάνει σούπα, κυρίως πιάτο και σαλάτα, κοστίζει 9,10 ευρώ, αναφέρει το Tanjug.

Ανέφερε ότι το σνίτσελ Wiener ή το κοτόπουλο πανέ δεν θα αφαιρεθεί από το μενού και ότι όποιος δεν θέλει το μενού μπορεί να ζητήσει σνίτσελ Wiener , η τιμή του οποίου αυξήθηκε από 11,90 σε 12,20 ευρώ.

Στη Βιέννη, το διάσημο εστιατόριο Kolarik, λόγω της ανόδου των τιμών, διέγραψε από το μενού αυτό το μήνα το παραδοσιακό πιάτο – ψητή χήνα.

Δηλαδή, ο Οκτώβριος είναι η εποχή που οι Αυστριακοί τρώνε παραδοσιακά χήνα με κόκκινο λάχανο.

«Η τιμή της βιοχήνας έχει αυξηθεί δραστικά». Σε αυτό πρέπει να προστεθεί το κόστος της ενέργειας και του προσωπικού», εξήγησε ο Paul Kolarik, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Prater της Βιέννης.

Ο Klaus Friedel, εκπρόσωπος της Seltpra catering στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Στυρίας, λέει ότι οι τιμές των ελαίων και των λιπαρών τριπλασιάστηκαν φέτος.

Εκτός από το πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού και τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για τους μισθούς, στα τέλη Δεκεμβρίου το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος θα αυξηθεί ξανά, καθώς λήγουν οι παλιές συμβάσεις, προειδοποιεί ο Friedl.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Politika.rs

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More