Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυστραλία: Αρίστευσαν οι ελληνικής καταγωγής μαθητές στη Νέα Νότιο Ουαλία

Οι Ομογενείς της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας έχουν κάθε λόγο να είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις επιδόσεις των παιδιών τους στα Αυστραλιανά σχολεία.
Τα αποτελέσματα των τελικών εξετάσεων (HSC results) που ανακοινώθηκαν για 65.000 μαθητές της Πολιτείας, το επιβεβαιώνουν.

Οι 126 αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν, βραβεύθηκαν σε εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας της ΝΝΟ, παρουσία της αρμόδιας υπουργού Sarah Mitchell, με τον πρωθυπουργό της Πολιτείας Dominic Perrottet να τονίζει εμφαντικά:
«Αυτοί οι νέοι έχουν αποδείξει τι μπορεί να επιτευχθεί, όταν συνδυάζεις ικανότητα και πάθος με την αφοσίωση – χαρακτηριστικά που θα αναδειχθούν ως ανεκτίμητα στη διάρκεια της καριέρας και της ζωής τους», τόνισε ο Πολιτειακός πρωθυπουργός.

Ανάμεσα στους διακριθέντες άριστούχους μαθητές, ο ομογενής Αργύρης Καλλός (Anargyros Efthymiou Kallos) που έλαβε τη διάκριση πρωτιάς (First in Course) στα μαθήματα Modern Greek Continuers και Modern Greek Extension.

Παρακολούθησε ελληνικά στο Secondary College of languages-Ashfield Boys Campus και υπήρξε ένας εκ των μόλις εννιά μαθητών που πήραν το πρώτο βραβείο σε περισσότερα από ένα μαθήματα.

Αλλά και η Άννα-Μαρία Παρίση (Anna Maria Parissis) από το σχολείο NSW School of Languages (Petersham) έλαβε το πρώτο βραβείο στο μάθημα Modern Greek Beginners, ενώ ο μαθητής του Northern Sydney Institute – Meadowbank College Toby Maroulis κατέκτησε την πρωτιά στο μάθημα Electrotechnology Examination.

Εν τω μεταξύ αρκετοί είναι και οι Ελληνοαυστραλοί μαθητές που κατατάσσονται στις λίστες αριστείας All Round Achievers (με υψηλή βαθμολογία σε τουλάχιστον 10 μαθήματα) και Top Achievers (με πρωτιά σε μάθημα και υψηλή βαθμολογία σε ένα ή περισσότερα μαθήματα).

Ειδικά η πρωτιά των Αυστραλογεννημένων μαθητών Ελληνικής καταγωγής όπως οι αριστούχοι στα Νέα Ελληνικά που ενδεικτικά αναφέρθηκαν, έχει πολλαπλή σημασία καθώς αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση της επιμονής της ομογένειας να διατηρηθεί η δυνατότητα διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας στα Αυστραλιανά σχολεία.

Ανταπόκριση – Μελβούρνη: Αλέκος Μάρκελος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More