Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυστραλία: Ζευγάρι επέζησε τρεις μέρες στον ωκεανό – Παρασύρθηκε ενώ έκανε SUP

Εκπληκτική ιστορία επιβίωσης με ένα ζευγάρι στην Αυστραλία, που παρασύρθηκε στον ωκεανό ενώ έκανε SUP στα ανοιχτά του Κουίνσλαντ, παρέμεινε σε μια θάλασσα γεμάτη καρχαρίες για τρεις ημέρες, μέχρι που τους εντόπισε και τους περισυνέλεξε οικογένεια ψαράδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Guardian Australia, το ζευγάρι δήλωσε ότι παρέμεινε στον ωκεανό για τρεις ολόκληρες ημέρες, παλεύοντας με τα κύματα.

‘Absolutely buggered’: paddleboarding couple survive three days adrift off Queensland coast https://t.co/z50ftaolrP

— Guardian Australia (@GuardianAus) January 11, 2023

Η περιπέτεια τους ξεκίνησε όταν αποφάσισαν να κατασκηνώσουν σε ένα νησάκι, νότια του Μεγάλου Ύφαλου για να κάνουν κάμπινγκ. Ο άνδρας και η γυναίκα, και οι δύο στα 40 τους, παρασύρθηκαν από την παλίρροια, σχεδόν 50 ναυτικά μίλια μακριά από την ακτή, ενώ έκαναν SUP.

Το άτυχο ζευγάρι εντόπισε τυχαία μία οικογένεια ψαράδων που είχε βγει για ψάρεμα. Ήταν νύχτα όταν άκουσαν τα ουρλιαχτά των δύο ναυαγών.

Αφού τους εντόπισαν και τους ανέβασαν στη βάρκα, οι δύο ναυαγοί κατέρρευσαν. «Δεν είχαν δυνάμεις να επιβιβαστούν στο σκάφος και όταν τελικώς ανέβηκαν κατέρρευσαν, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση» είπε ο ψαράς που τους περισυνέλεξε.

Μετά την επιστροφή τους στη στεριά οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύουνται σε σταθερή κατάσταση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More