Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αυτό είναι απλά απάνθρωπο» – Η Μπάγερν καλεί για εξηγήσεις τον Μαζραουί για τις δηλώσεις υποστήριξης των Παλαιστινίων

«Αυτό είναι απλά απάνθρωπο» – Ο Νουσέιρ Μαζραουί της Μπάγερν Μονάχου μιλάει για τις αμφιλεγόμενες φιλοπαλαιστινιακές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο σύλλογος επιβεβαιώνει ότι έχει προγραμματιστεί “λεπτομερής συζήτηση” με τον αμυντικό.

Ο Νουσέιρ Μαζραουί της Μπάγερν Μονάχου εξέφρασε την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που έφερε την άμεση απάντηση του συλλόγου του.

Ο Μαζραουί δημοσίευσε ένα μήνυμα υποστήριξης της Παλαιστίνης μετά την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε η μαχητική οργάνωση Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Το Ισραήλ έχει έκτοτε εξαπολύσει αντεπίθεση και είπε στους πολίτες που ζουν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή.

Ο αμυντικός της Μπάγερν μοιράστηκε ένα βίντεο υπέρ της Παλαιστίνης στο Instagram, το οποίο περιείχε μια φωνή που έλεγε: “Θεέ μου, βοήθησε τους καταπιεσμένους αδελφούς μας στην Παλαιστίνη να πετύχουν τη νίκη. Είθε ο Θεός να δώσει έλεος στους νεκρούς, είθε ο Θεός να θεραπεύσει τους τραυματίες τους”.

Ο σύλλογος της Μπάγερν Μονάχου απάντησε άμεσα στα σχόλια του Mazraoui και επιβεβαίωσε ότι θα γίνουν συζητήσεις με τον αμυντικό όταν επιστρέψει στον σύλλογο αργότερα αυτή την εβδομάδα.

“Η Μπάγερν επικοινώνησε αμέσως με τον Νουσέιρ Μαζρουί μετά τις αναρτήσεις του στο Instagram την Κυριακή”, αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA. “Ο παίκτης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αφρική με την εθνική ομάδα του Μαρόκου. Μετά την επιστροφή του, προγραμματίζεται μια λεπτομερής προσωπική συζήτηση με τη διοίκηση του συλλόγου στο Μόναχο. Ανεξάρτητα από αυτό, όλοι, συμπεριλαμβανομένου κάθε υπαλλήλου και κάθε παίκτη, γνωρίζουν ποιες αξίες πρεσβεύει η FC Bayern. Το εκφράσαμε δημόσια και απερίφραστα με μια ανάρτηση αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ”.

“Ανησυχούμε για τους φίλους μας στο Ισραήλ και στεκόμαστε στο πλευρό τους. Ταυτόχρονα, ελπίζουμε στην ειρηνική συνύπαρξη όλων των ανθρώπων στη Μέση Ανατολή”.

Ο Mazraoui μίλησε επίσης στο DPA για την αμφιλεγόμενη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για να εξηγήσει την άποψή του.

“Το θέμα είναι ότι αγωνίζομαι για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη σε αυτόν τον κόσμο”, εξήγησε. “Αυτό σημαίνει ότι θα είμαι πάντα ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατία, μίσος και βία”.

Ο Μαζραουί βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διεθνείς υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα του Μαρόκου, η οποία αντιμετωπίζει απόψε τη Λιβερία για τα προκριματικά του AFCON 2023.

Πηγή: Goal.com
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More