Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αύξηση των επιδομάτων παιδιού κατά 150% – Τι εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Την ενίσχυση των δικαιούχων του επιδόματος τέκνου του ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. «Θα αυξήσουμε κατά 150% όλα τα επιδόματα τέκνων του ΟΠΕΚΑ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας πως αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της διάθεσης επιπλέον 350 εκατομμύρια ευρώ μέσω σειράς από στοχευμένες παρεμβάσεις.

«Στους δικαιούχους του επιδόματος τέκνου του ΟΠΕΚΑ και θα υπάρχει μια σημαντική αύξηση. Αναφέρω ενδεικτικά ότι ένα ζευγάρι με δύο τέκνα με χαμηλά εισοδήματα θα λάμβανε κανονικά 140 ευρώ, θα πάρει το Δεκέμβριο 350 ευρώ» είπε και συμπλήρωσε πως τις εξειδικεύσεις του μέτρου θα κάνει ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης εντός της ημέρας.  

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ και καταβάλλεται στους δικαιούχους κάθε έτους ανά δίμηνο, με πίστωση σε ενεργό τραπεζικό λογαριασμό, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα καταβολής. Το ποσό υπολογίζεται βάσει των στοιχείων της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, κατ’ έτος, μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα, από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος ή τη σύζυγο του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet.

Τα πεδία της αίτησης Α21 προσυμπληρώνονται, αντλώντας στοιχεία από τον ΑΜΚΑ. Κατά το στάδιο της υποβολής – μέσω on line διασύνδεσης της ΗΔΙΚΑ με την ΑΑΔΕ – προσυμπληρώνονται στην αίτηση τα ετήσια εισοδήματα των μελών της οικογενείας που συμμετέχουν στο Α21. Το επίδομα παιδιού παρέχεται σε πάνω από 900.000 οικογένειες και αφορά πάνω από 1.5 εκ. παιδιά

Διαβάστε επίσης Τι είναι το Επίδομα Παιδιού;

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More