Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αύριο η ανακοίνωση των μέτρων ενίσχυσης για τον Έβρο

Αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσημη ανακοίνωση μέτρων  στήριξης του Έβρου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο αρμόδιος Υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης, έκτακτες υποχρεώσεις του Υπουργού μεταφέρουν κατά μια ημέρα την ανακοίνωση μέτρων μετα την πυρκαγιά  του Αυγούστου και τις δυσάρεστες συνέπειες της στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής .

Αυτό ήταν και η εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη“, όπως επισήμανε ο κ. Κελέτσης “για την εφαρμογή ενός σχεδίου ανασύνταξης της οικονομίας του νομού» προσθέτοντας ότι και από  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θ ανακοινωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασύνταξης της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στο νομό“.

Τις επόμενες μέρες όπως είπε ο κ. Κελέτσης, θα τρέξουν οι αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων αφού ήδη ο ΕΛΓΑ έχει ενισχυθεί από τον προϋπολογισμό προκειμένου να καταβάλει τα απαιτούμενα ποσά.

Αύριο όπως είπε θα ανακοινωθούν οι αποζημιώσεις και οι χρόνοι καταβολής του ζωικού κεφαλαίου, ενώ λίγο αργότερα του φυτικού κεφαλαίου.

Σε όλα αυτά ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και  Τροφίμων με καταγωγή από τον Έβρο υπενθύμισε το έργο της επιτροπής που έχει συσταθεί υπό τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, όπου σε συνεργασία με καθηγητές του Δ.Π.Θ επεξεργάζονται πυρετωδώς το σχέδιο της Ολικής Ανασύνταξης του νομού, ανακοινώνοντας σύντομα τα συμπεράσματα και τις προτάσεις τους μέρος των οποίων είναι αρκετά ριζοσπαστικό.

Σταύρος Κελέτσης Υφυπουργός

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More