Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Γεωργιάδης: Άμεση έκδοση επικουρικής σύνταξης με 15ετία και για το δημόσιο

Τις επόμενες μέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Στόχος, όπως ανέφερε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, είναι να ψηφιστεί μέσα στον Νοέμβριο ώστε μέχρι τα Χριστούγεννα να καταβληθεί το έκτακτο επίδομα από 100 εως 200 ευρώ σε 750 χιλιάδες συνταξιούχους με προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ και σύνταξή έως 1600 ευρώ.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους συνταξιούχους, περιλαμβάνει το μίνι ασφαλιστικό του υπουργείου Εργασίας. Νωρίτερα παρουσιάστηκαν οι διατάξεις που περιλαμβάνονται σε αυτό, με την κυριότερη παρέμβαση να αφορά στη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της επαγγελματικής ασφάλισης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακομη:

Κατάργηση της παρακράτησης του 30% στους συνταξιούχους που εργάζονται, δυνατότητα σύνταξης, υπό προϋποθέσεις σε όσους οφείλουν στον ΕΦΚΑ έως 30 χιλιάδες ευρώ, άμεση έκδοση επικουρικής σύνταξης με 15ετια και στο δημόσιο, κάτι που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, επίδομα μητρότητας και στις αγρότισσες και ελεύθερες επαγγελματίες, θέσπιση προπληρωμένη κάρτας για τα επιδόματα όπως αυτό της γέννησης .

Ταυτόχρονα προωθούνται μεταρρυθμίσεις στον πυλώνα της επαγγελματικής ασφάλισης που αφορούν στη λειτουργία των ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης και φορολογία στα εφάπαξ και τη σύνταξη.

Σχετική είδηση: Νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο: 22 ερωτήσεις – απαντήσεις

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More