Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α.Γκιντιζές: Έλλειψη χώρων στάθμευσης στο Λιμάνι της Κω για τα τουριστικά λεωφορεία

Σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί οι οδηγοί Τουριστικών Λεωφορείων της Κω, ενώ η τουριστική περίοδος έχει ήδη  ξεκινήσει, εξαιτίας των  τραγικών ελλείψεων στις υποδομές του νησιού και ιδιαίτερα στις πύλες εισόδου στο λιμάνι, στη ζώνη Σένγκεν αλλά και στον ορεινό οικισμό  Ζιά, όπου δεν προβλέπονται θέσεις στάθμευσης για τα τουριστικά Λεωφορεία που μεταφέρουν το 90% των επισκεπτών.

‘’Πραγματικά δεν ξέρουμε που θα πάμε, πως θα εξυπηρετήσουμε τόσες χιλιάδες επισκεπτών όταν αναμένουμε δυο και πλέον εκατομμύρια, σύμφωνα με τηνFraport.

Ο ίδιος ο κ Λιμενάρχης μας είπε ότι δεν υπάρχει χώρος στο λιμάνι. Ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Π. Αβρίθης μας ενημέρωσε για τέσσερις θέσεις στη ζώνη Σένγκεν όταν δεν καλύπτεται ούτε το 10% αφού χρειαζόμαστε τουλάχιστον 10 με 14 θέσεις ιδιαίτερα εφέτος με  αυξημένη τη κίνηση λόγω και της Visa ,ενώ μας έχουν εκτοπίσει και από το κεντρικό λιμάνι εξαιτίας εργασιών στο Κάστρο με τον πλησιέστερο χώρο στάθμευσης να απέχει 5χ.λ.μ .” δήλωσε με έκδηλη την αγωνία του , μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κω Αντώνης Γκιντιζές.

Υπογράμμισε ότι όφειλαν οι καθ ύλη αρμόδιοι, δήμος και Περιφέρεια, να είχαν δώσει λύσεις χθες καθώς είναι οι υπεύθυνοι για την εύρυθμη και ασφαλή για όλους λειτουργία του νησιού.

Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Σωματείου να ενημερώσει τον δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά από τον Φλεβάρη μήνα χωρίς μέχρι σήμερα ανταπόκριση αλλά και στη συνάντηση που προκάλεσε με την έπαρχο Κων/να Σβύνου χωρίς και εδώ να δίνονται λύσεις παρά μόνο υποσχέσεις.

Ο κ Γκιντιζές διαβεβαίωσε ότι υπάρχει χώρος στάθμευσης στην είσοδο της πρώην ΔΕΗ και’’ αν η δημοτική αρχή είχε τη βούληση  θα απαγόρευε τη στάθμευση των ιδιωτικών αυτ/των επιτρέποντας στα τουριστικά Λεωφορεία να εισέρχονται και να εξέρχονται εκεί που είναι η πύλη Σένγκεν, όμως δεν το κάνει για να μη δυσαρεστήσει τους ιδιώτες.’’ σημείωσε χαρακτηριστικά.

Να μονοδρομηθεί ο δρόμος προς Ζιά

Όσον αφορά στην μονοδρόμηση για λόγους ασφαλείας και αποτροπής δυστυχήματος προς και από τη Ζια, τον οικισμό με το ένα εκατομμύριο επισκεψιμότητας ,πρόταση που κατέθεσε το Σωματείο και στο δικαστήριο πέρυσι ,το οποίο δήλωσε αναρμόδιο να εξετάσει ενώ δήμος Περιφέρεια, Ένωση Ξενοδόχων Κω, Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Δωδεκανήσου δεν αποδέχθηκαν ,ο Αντώνης Γκιντιζές εξήγησε για άλλη μια φορά τους κινδύνους που ελλοχεύει η μη υλοποίηση της από τους διοικούντες.

Επεσήμανε παράλληλα και τη πρόταση που κατέθεσαν οι οδηγοί , στη πρόσφατη συνάντηση με την έπαρχο, να διατεθεί δηλαδή το οικόπεδο που ενοικιάζεται από τον δήμο αποκλειστικά για τη στάθμευση των Λεωφορείων ώστε να μην εισέρχονται στον οικισμό και να επιτρέπεται στα ΙΧ η διέλευση μέσα από το χωριό.

Επιβεβλημένη η μελέτη σύγχρονου επαρχιακού δικτύου

Αναφερόμενος και στα υπάρχοντα προβλήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων επανέλαβε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένα ‘’ξεπερασμένο’’

‘’Κάθε χρόνο δείχνει να ξεπερνιέται το επαρχιακό οδικό δίκτυο όσο αυξάνεται η χρήση του από τροχοφόρα, βαριά μηχανήματα, τεράστιο όγκο επισκεπτών και χρέος των διοικούντων είναι να προχωρήσουν σε μελέτες όχι μόνο να περιορίζονται στα νούμερα των αφίξεων που προσδοκά η Fraport ‘’υπογράμμισε καλώντας ταυτόχρονα τους κατοίκους να στηρίξουν τις προτάσεις του Σωματείου αφού αυτές αφορούν κυρίως στη δική τους ασφάλεια.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More