Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Γλαβίνας στο Πρώτο για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Δεν θα δημιουργήσουμε προσκόμματα-Θετική η κατεύθυνση του νόμου-Συμφωνούμε και εμείς (audio)

«Καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι εκφράσεις “το ΠΑΣΟΚ δεν θα δέσει τα κορδόνια της Νέας Δημοκρατίας, ούτε θα κάνει τα ρεπό των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας’’, δημιούργησαν ένα πρόβλημα κυρίως στη Νέα Δημοκρατία και προκάλεσαν την αντίδραση τόσο αυτής όσο και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, με την έννοια ότι το ΠΑΣΟΚ, ξέρετε, πάντα, ήταν διαχρονική η θέση μας, πάγια ψηφισμένη στα συνέδρια μας-η ισότητα στο γάμο, η διαχρονική μάχη για την κατάργηση κάθε είδους διάκρισης. Ως εκ τούτου λοιπόν, δεν τίθεται θέμα ως προς το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ ή ως προς το τι πιστεύει το ΠΑΣΟΚ. Το ερώτημα λοιπόν αντιστρέφεται μέσα από αυτές τις φράσεις προς τη Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά κυρίως προς τη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα φέρει αυτό το νομοσχέδιο, από όσα διαβάζουμε και από όσα είπε ο πρωθυπουργός (…)» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στο δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, ο Αθανάσιος Γλαβίνας, Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αναφορικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας».

«Το μείζον είναι η προστασία των δικαιωμάτων και για αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να δημιουργήσει προσκόμματα σε τέτοιες πρωτοβουλίες και κατευθύνσεις»

«Το μείζον λοιπόν, είναι ότι σε ζητήματα δικαιωμάτων, σε ζητήματα κατάργησης διακρίσεων, σε ζητήματα που αφορούν ανθρώπους και τη ζωή τους-γιατί αυτές οι ρυθμίσεις, όταν έρθουν με το καλό και ψηφιστούν, θα ρυθμίσουν ζητήματα τα οποία μέχρι σήμερα παραμένουν αρρύθμιστα και αφορούν πολύ συχνά, νομικά δικαιώματα κυρίως παιδιών που έχουν να κάνουν με ασφαλιστικά ζητήματα και ζητήματα κληρονομικού δικαίου γιατί ούτως ή άλλως, υπάρχει ο δεσμός που μπορεί να επικυρωθεί με το σύμφωνο συμβίωσης. Αν και ο γάμος φυσικά, έχει ένα πιο διακριτό βαθμό, πιο ισχυρό βαθμό δέσμευσης κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και οφείλουμε να το προσφέρουμε, οφείλει η Πολιτεία να το προσφέρει σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού. Ως εκ τούτου λοιπόν, το μείζον πράγματι είναι η προστασία των δικαιωμάτων και για αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να δημιουργήσει προσκόμματα σε τέτοιες πρωτοβουλίες και κατευθύνσεις, οι οποίες θα δίνουν δικαιώματα σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Διότι, αυτό είναι μια διαχρονική μάχη και το ΠΑΣΟΚ ιστορικά-και θέλω να το τονίσω αυτό-έχει συμβάλει, ήταν πρωτοπόρο σε τέτοια θέματα» σημείωσε ο κ. Γλαβίνας στην πορεία της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο.

«Προσπάθεια αντιπερισπασμού από την πλευρά της κυβέρνησης»

«Δεν πρέπει να υπάρχει κανενός είδους αντιπερισπασμός. Η Νέα Δημοκρατία να λύσει τα ζητήματά της και οποιοδήποτε άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης να μην προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει όπως πάντα το καθήκον του, γιατί αυτό ανήκει στο σκληρό πυρήνα της ιδεολογικής μας ταυτότητας. Από εκεί και πέρα τα προβλήματα είναι πολλά και δεν παραμονεύουν απλά, αλλά υπάρχουν στην καθημερινότητα. Και οι πολίτες πολύ σωστά θέλουν να ακούσουν λύσεις για αυτά. Όταν για παράδειγμα η ακρίβεια είναι πλέον ανεξέλεγκτη και έρχεται η κυβέρνηση να κάνει λίγα και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, αυτό είναι ένα σαφές πρόβλημα στο οποίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον περιορισμό κάποιων ατόμων. Και για κάποιους πολίτες αυτής της χώρας να μην αφήσει να αποτελέσει αυτό, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ένα είδος αποπροσανατολισμού» ανέφερε ο κ. Γλαβίνας στο τέλος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More