Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Κυριακίδης (συγγραφέας) στο Πρώτο: Φτάνει πια αυτή η χυδαιολογία στο γήπεδο-Πρέπει να γίνουμε άνθρωποι (audio)

Τα ανεξέλεγκτα φαινόμενα οπαδικής βίας και τα μέτρα αντιμετώπισής από την πλευρά της κυβέρνησης σχολίασε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στο δημοσιογράφο Φώτη Παπούλια, ο Αχιλλέας Κυριακίδης συγγραφέας αλλά και βραβευμένος μεταφραστής, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα».    

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «έχω απελπιστεί πραγματικά. Όλο αυτό που γίνεται έχει ξεπεράσει τα όρια και δεν λέω μόνο για τη βία αλλά και για όλα αυτά τα οποία είναι κοινωνικό φαινόμενο, δεν είναι απλώς ποδοσφαιρικό. Το θέμα είναι πολύ βαθύτερο. Όσο δε αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης, ας μην τα συζητήσουμε καλύτερα. Είναι από γελοία έως τελείως αναποτελεσματικά. Θα φανούν. Δεν είναι δυνατόν σε δύο μήνες όλοι αυτοί «οι φίλαθλοι» να σωφρονιστούν (…). Πιστεύω ότι όλο αυτό που γίνεται την κυβέρνηση την συμφέρει. Είναι ένα παιχνίδι, είναι ένας πόλεμος δεινοσαύρων, όπου εμείς καθόμαστε σαν μυρμήγκια και παρακολουθούμε τους δεινόσαυρους να παλεύουν. Είναι επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Είναι όλο αυτό το πράγμα το οποίο κρατάει τον λαό τάχα μου σε ανησυχία για το τι θα γίνει για το ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα όλα τα άλλα θέματα να περνάνε από κάτω. Δεν ξέρω, πιθανόν είναι σίγουρα καθοδηγούμενα όλα αυτά».

Εν συνεχεία, ερωτηθείς σχετικά με τον τρόπο που θα έκρινε όλα αυτά που συμβαίνουν-με την ιδιότητα του συγγραφέα-σημειώνει «μου ζητάτε δύσκολα τώρα γιατί θέλετε να αποδώσω έτσι τηλεγραφικά με μία λέξη ένα φαινόμενο το οποίο δεν ξέρω, δεν το έχω ξαναδεί, ούτε καν σε κάποια άλλη χώρα, να γίνεται σε αυτό το βαθμό και με αυτή την αντιμετώπιση (…) Και από ότι φαίνεται το γήπεδο είναι εύφορο χωράφι για να καλλιεργείται αλλά και να ασκείται η βία υπό το πρόσχημα της οπαδικής αντιπαράθεσης. Και όσον αφορά, το ποδόσφαιρο έχει τις παρενέργειες (…)».

Τελειώνοντας, καταλήγει στο εξής «φτάνει πια αυτή η χυδαιολογία στο γήπεδο. Πρέπει να γίνουμε άνθρωποι. Είναι δυνατόν κάθε χρόνο να γίνεται θέμα πού θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου; Είναι δυνατόν να μην πηγαίνει κόσμος στον τελικό του; (…) Εγώ όμως, αν και συγγραφέας αγαπώ το ποδόσφαιρο, όπως αγαπώ τη μουσική. Εμένα μου αρέσει αυτή η χορογραφία που απλώνεται σε ένα γήπεδο. Την αγαπώ».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More