Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Λεβαντής: Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις και αορίστου οι συμβάσεις επικουρικών διασωστών ΕΚΑΒ

Το σοβαρό ενδεχόμενο πολλά από τα νησιά, που έχουν ανάγκη άμεσης στελέχωσης του ΕΚΑΒ, όπως Ρόδος, Κως, Μυτιλήνη, να μείνουν εκτός προκήρυξης, επισήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Επικουρικών Διασωστών ΕΚΑΒ, Αντρέας Λεβαντής.

Δυστυχώς, πρόσθεσε, οι εξαγγελίες για  προσλήψεις ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί, αλλά και αν γίνουν θα αφορούν σε 220 άτομα και αυτά θα προορίζονται για μονάδες ΕΚΑΒ, στα αστικά κέντρα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Επικουρικών Διασωστών του Οργανισμού υποστήριξε, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να καλυφθούν οι κενές θέσεις, που αγγίζουν τις 760 πανελλαδικά και να μετατραπούν σε αορίστου οι συμβάσεις των 850 επικουρικών, οι οποίοι στο Ν. Αιγαίο  είναι μόνο είκοσι.

“Σαν Σύλλογος διεκδικούμε τη μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου και υπάρχει προηγούμενο με τους πυροσβέστες .Να σημειωθεί, ότι πριν από δυο μήνες κάτι είπε ο κ Χρυσοχοίδης, αλλά «το πήρε πίσω», όμως δεν αρκεί πρέπει άμεσα να βγει προκήρυξη, τουλάχιστον για άλλες 500 προσλήψεις”, υπογράμμισε ο κ Λεβαντής

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί όμως και στην υπέρβαση των ανθρώπινων αντοχών των εργαζομένων.

“Δεν είναι δυνατόν να μένουν πίσω οι άδειες και τα ρεπό όπως τώρα που μεταφέρονται γιατί δεν βγαίνουν τα ωράρια ’’τόνισε, φέρνοντας ως  παράδειγμα περίπτωση διασώστη από Κάλυμνο, που του οφείλεται άδεια από το 2021.

“Δεν μπορεί ο Οργανισμός αυτός να στηρίζεται στο φιλότιμο των εργαζομένων και αυτοί να φθάνουν στα όρια της εξουθένωσης με ορατό τον κίνδυνο να χαθούν και ανθρώπινες ζωές”, ανέφερε  χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Επικουρικών Διασωστών ΕΚΑΒ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More