Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Παπαδόπουλος: Το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κομοτηνής είναι το μοναδικό χωρίς έκνομες ενέργειες

Τμηματικά θα γίνει η μεταφορά των κρατουμένων από το Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κομοτηνής, προς τις Φυλακές του Νικηφόρου Δράμας.

Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί 20 κρατούμενοι και σε χρονικό διάστημα τρεις με έξι μήνες στόχος είναι να μεταφερθεί μία ολόκληρη πτέρυγα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης στο κτίριο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αρχιφύλακας, Αντώνης Παπαδόπουλος, υπογράμμισε πως μετά από μια 10ετία και πολλά “χτυπήματα στην πλάτη”, η πολιτεία ενεργεί σοβαρά για το θέμα της υπεπληθώρας των κρατουμένων, ο αριθμός των οποίων έφτασαν και στα 420 άτομα.

Ωστόσο, παρά την υπερπληθώρα των κρατουμένων το Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κομοτηνής, είναι και το μοναδικό στο οποίο δεν έχουν συμβεί έκνομες ενέργειες.

«Αυτό είναι και το αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που κάνει το προσωπικό των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και της προσπάθειας που κάνουμε γενικότερα, ως προς τον ουσιαστικό σωφρονισμό των κρατουμένων. Παρά την ασφυκτική κατάσταση, λειτουργεί Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και εργαστήρια εξειδίκευσης για θέσεις εργασίας, όπως σερβιτόρους κ.α.

Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε ένα πρότυπο Σωφρονιστικό Κατάστημα, όπου θα γίνεται πραγματικός σωφρονισμός των κρατουμένων, με γνώσεις και εργαστήρια τέχνης και όχι ένα  στοίβαγμα ανθρώπων, που μπορεί να βγουν χειρότεροι από  ότι όταν μπήκαν στην Φυλακή», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Επι πλέον πρόσθεσε πως για τις επόμενες προκηρύξεις για το Δημόσιο, ζητούν ενίσχυση σε Διοικητικό προσωπικό, καθώς δεν υπάρχει κανείς, ενώ στο κομμάτι των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων οι ελλείψεις αγγίζουν  τον αριθμό 20.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More