Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Σεριάτος, πολιτικός αναλυτής, για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί – Επηρέασε το «ολίσθημα» Κασσελάκη περί κρατιδίου

Ο Άγγελος Σεριάτος, πολιτικός αναλυτής, σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη για το πώς εξελίσσεται η εσωκομματική αναμέτρηση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλα και αν υπάρχει φαβορί ενόψει του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

«Παρά το μομέντουμ του κ. Κασσελάκη, κατά την άποψή μου δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί» είπε και συνέχισε: «Μάλιστα, αν κανείς αθροίσει πλέον τους ψηφοφόρους των δύο πλευρών στη βάση δημοσίων, άμεσων ή έμμεσων στηρίξεων, θα αντιληφθεί ότι πρόκειται για μία κατάσταση σχετικά οριακή, περίπου 53 – 47%, υπέρ του κ. Κασσελάκη. Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε ότι απλές αθροίσεις συνήθως δεν λένε την αλήθεια. Οι καταγραφ ς σε μία τέτοια διαδικασία περίπλοκη δεν είναι ποτέ απλά αθροίσματα των οργανωτικών συσχετισμών κατευθύνσεων από τα πάνω και επηρεάζονται φυσικά και από διεργασίες, από αναστοχασμό απέναντι σε επιλογές ατομικές που έχουμε κάνει, αλλά και στη βάση της πληροφορίας που έχει προκύψει μεταξύ των δύο ημερών, της εκλογής, της προηγούμενης Κυριακής και της επόμενης και. Σε σχέση με το αποτέλεσμα και αν μπορεί να υπάρχει έκπληξη, θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη την εξίσωση και το στοιχείο, ότι πλέον έχουμε και μέλη του κόμματος που δεν ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή και θα προσέλθουν

Για το ολίσθημα Κασσελάκη περί «κρατιδίου» για τα Κατεχόμενα και πόσο μπορεί να του στοιχίσει είπε:

«Εκτιμώ πως παρά την επικοινωνιακά βέλτιστη διαχείριση από την πλευρά του κ. Κασσελάκη περί γλωσσικού ουσιαστικά συστήματος, δείχνει να επηρέασε μια μικρή μερίδα εκλογέων. Μοιάζει να προκάλεσε μια αίσθηση ανασφάλειας σε εκλογείς, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς με κριτική ματιά, ως μια ελπίδα αναγέννησης του κόμματος που με βάση την παρούσα αριθμητική μπορεί να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, στήριξε χλιαρά τον κ. Κασελάκη στον πρώτο γύρο και ενδεχομένως πλέον να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Και ξαναλέω ότι θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη ότι σε τέτοιες μικρής κλίμακας, γιατί μιλάμε για σχετικά μικρή δεξαμενή ψηφοφόρων, οποιαδήποτε μετατόπιση έστω και λίγων χιλιάδων ψηφοφόρων μπορεί να αλλάξει εντελώς το σκηνικό».

Για την σκληρή αντιπαράθεση Κασσελάκη – Αχτσιόγλου και την στάση της κ. Αχτσιόγλου, οκ. Σεριάτος τόνισε:

«Με ό,τι δεδομένα έχουμε στη διάθεση μας στο δρόμο προς τη δεύτερη Κυριακή, η κυρία Αχτσιόγλου έχει πολύ πιο συμπαγές ακροατήριο λόγω της προσλαμβανόμενης ιδεολογικής πολιτικής απόστασης από τον κύριο Κασσελάκη. Νομίζω ότι οποιοδήποτε ρίσκο παίρνει έχει χαμηλή πιθανότητα να οδηγήσει σε δική της αποσυσπείρωση. Νομίζω ότι προσπαθεί να αποδομήσει όψεις του προφίλ του κυρίου Κασελάκη με σχετικά μικρό ρίσκο, ακριβώς λόγω του συμπαγούς του δικού της πλέον ακροατηρίου και προσπαθεί έτσι να μετατοπίσει την εστίαση των εκλογέων από την αναμφισβήτητη λάμψη του κυρίου Κασελάκη στην ουσία της πολιτικής».

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Νέο βίντεο Κασσελάκη: «Πατάω στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More