Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Σταμουλακάτος, εγκαταστάτης θέρμανσης: Ακραίο γεγονός η έκρηξη – Σαφώς και έγιναν παραλείψεις ή αστοχίες (video)

«Θα πρέπει να γίνει μια σειρά από πραγματογνωμοσύνες, από διάφορες υπηρεσίες, για να μπορέσουν να βρουν τι ήταν αυτό που προκάλεσε αυτό αποτέλεσμα και θρηνούμε τώρα ένα παιδί» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αθανάσιος Σταμουλακάτος, ειδικός στις εγκαταστάσεις θέρμανσης. Μιλώντας στις «Συνδέσεις» ο κ. Σταμουλακάτος τόνισε ότι στα ατυχήματα μια σειρά από παράγοντες έχουν συμβάλει στο να γίνει ένα τέτοιο θλιβερό συμβάν. «Είναι ακραίο γεγονός. Σαφώς και έγιναν παραλείψεις ή αστοχίες», δήλωσε στον ρεπόρτερ της ΕΡΤ ο κ. Στάμου.

Όπως τόνισε στα 35 χρόνια εμπειρίας που έχει δεν έχει ξαναδεί να συμβαίνει κάποιο αντίστοιχο περιστατικό τέτοιο. «Το θέμα είναι να βρούμε ποια ήταν πραγματικά τα αίτια του ατυχήματος και να γνωστοποιηθούν σε όλους μας, ώστε να μπορούμε κι εμείς μετά να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούμε», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το τι πρωτόκολλο ακολουθείται σε ένα σχολείο ή δημόσιο χώρο, απάντησε ότι «πάντα υπάρχει κάποιος επιβλέπων. Όχι όλη την ώρα. Υπάρχει μια διαδικασία και μια σειρά έναρξης της δουλειάς, της μελέτης και της παραλαβής του έργου όταν αυτό ολοκληρωθεί».

Και όπως τόνισε ο Σταμουλακάτος, «η συντήρηση στα μηχανήματα είναι επιτακτική ανάγκη. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τις εγκαταστάσεις της θέρμανσης να ρημάζουν με ό, τι καύσιμο και αν λειτουργούν. Η τιμή του πετρελαίου και φυσικού αερίου επελέγη το οτιδήποτε. Θα πρέπει οι εγκαταστάσεις να συντηρούνται κάθε χρόνο από ανθρώπους που είναι τεχνικοί πιστοποιημένοι».

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More