Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Τσίπρας από νοσ/μείο Πεντέλης: Στη χειρότερη στιγμή του διαχρονικά το ΕΣΥ – Μεγάλη συμφόρηση στις παιδιατρικές δομές

«Η χώρα βιώνει μία παρατεταμένη κρίση δημόσιας υγείας εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Ειδικότερα για το νοσοκομείο ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «έχει βρεθεί σε καθεστώς μεγάλης πίεσης τα τελευταία χρόνια και η λειτουργία του απειλήθηκε πριν από έναν χρόνο με την μετατροπή του σε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο. Με πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης να μην λειτουργήσει ξανά ως νοσοκομείο Παίδων»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δηλώσεις του επισήμανε πως «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία αναζωπύρωση της οικονομικής κρίσης και το εθνικό σύστημα υγείας είναι ίσως στη χειρότερη στιγμή του από ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια διαχρονικά έχουμε πολλές κλινικές να πολλά χειρουργεία να αναβάλλονται πολλές κλινικές να μην μπορούν να λειτουργήσουν»

Όπως υπογράμμισε «έχουμε εκατοντάδες ασθενείς σε λίστες αναμονής ιδίως στις παιδιατρικές δομές υπάρχει πολύ μεγάλη συμφόρηση. Ττην ίδια στιγμή υπάρχει τεράστια έλλειψη φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία έχουμε 10.000 νοσηλευτές λιγότερους από ότι πέρυσι».

«Η κατάσταση λοιπόν είναι τραγική και οι ευθύνες είναι πάρα πολύ μεγάλες» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση επέκρινε την κυβέρνηση πως «έχει οδηγήσει στην διάλυση του Εθνικού συστήματος υγείας μέσα από την απαξίωση του μέσα από την ιδιωτικοποίηση του μέσα από μία πολιτική που δίνει χώρο μονάχα στο κέρδος στην κερδοσκοπία».

«Μία κυβέρνηση που δεν νοιάζεται για την δημόσια υγεία είναι μία κυβέρνηση που δεν νοιάζεται για την κοινωνική ασφάλεια ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας. Είναι μία απάντηση που αφορά τόσο την ασφάλεια της κοινωνίας όσο όμως και την κοινωνική δικαιοσύνη. Θα αγωνιστούμε για αυτό είναι κάτι το οποίο το χρωστάμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες» συμπλήρωσε.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More