Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βίντεο: Μαϊμούδες απόλαυσαν το ετήσιο τσιμπούσι ευγνωμοσύνης στην Ταϊλάνδη

Η ετήσια γιορτή για χιλιάδες μαϊμούδες στην επαρχία Λόπμπουρι της Ταϊλάνδης ξεκίνησε την Κυριακή (26 Νοεμβρίου) με πιάτα με φρέσκα φρούτα, λαχανικά και επιδόρπιο που στρώθηκαν γι’ αυτές.

Σκαρφαλώνοντας πάνω από τους διοργανωτές και τους τουρίστες, χιλιάδες μακάκοι έσπευσαν να αρπάξουν τις αγαπημένες τους λιχουδιές που αποτελούνταν από ντούριαν, μάνγκο, μπανάνα, καρπούζι, μαγκοστάν, πορτοκάλια και γκουάβα αξίας άνω των 300.000 μπατ (7.747 ευρώ).

Το φεστιβάλ, του οποίου ηγείται ο 83χρονος τοπικός επιχειρηματίας Yongyuth Kitwattananusorn, διανύει το 35ο έτος λειτουργίας του για να συμβάλει στην τόνωση του τουρισμού στην επαρχία, όπου βρίσκεται ο ναός Phra Prang Sam Yod του 10ου αιώνα.

Ενώ καταβάλλονται προσπάθειες από την κυβέρνηση για την προσέλκυση τουριστών, οι τοπικοί εργαζόμενοι εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για τον αυξανόμενο αριθμό των πιθήκων που επηρεάζουν τη ζωή τους, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να στειρώσει τους πιθήκους στην πόλη για τον έλεγχο του πληθυσμού από το 2018.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More