Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βαλκανικό πρωτάθλημα: Η καρδιά της πάλης θα χτυπάει στο Σιδηρόκαστρο

Περισσότεροι από 600 αθλητές και αθλήτριες από τις χώρες των Βαλκανίων θα πάρουν μέρος από τις 3 έως τις 7 Μαΐου  στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα U15-U17 Ελληνορωμαϊκής, Ελευθέρας και Γυναικείας Πάλης το οποίο θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο Σιδηροκάστρου.

Με οικοδεσπότη τον Δήμο Σιντικής οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες του αύριο θα αγωνιστούν σε μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση στο Σιδηρόκαστρο σε έναν Νομό με μεγάλη παράδοση στην πάλη.  

Τους αγώνες διοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, ο Δήμος Σιντικής, η Αντιπεριφέρεια Σερρών και ο Παλαιστικός Όμιλος Κερκίνης.

«Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά ο Δήμος Σιντικής συνδιοργανώνει και φιλοξενεί στο Σιδηρόκαστρο τους Βαλκανικούς Αγώνες Πάλης. Θα φιλοξενήσουμε 600 αθλητές, τους προπονητές τους και τους γονείς τους. Μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στήριξης της τοπικής οικονομίας και ενίσχυσης του αθλητικού τουρισμού της περιοχής μας, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για τη Δημοτική Αρχή» είπε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Σιντικής θα καλύψει τη διαμονή των 170 μελών της ελληνικής αποστολής ενώ κάλεσε όλους τους δημότες αλλά και τους κατοίκους του Νομού Σερρών να  δώσουν το «παρών» στους διεθνείς αγώνες και να ενθαρρύνουν την προσπάθεια των αθλητών που συμμετέχουν σε αυτούς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος τόνισε ότι σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη. «Στηρίζαμε και στηρίζουμε τέτοιες μεγάλες προσπάθειες, όπως είναι η διοργάνωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, τον Δήμαρχο Σιντικής και τον Παλαιστικό Όμιλο Κερκίνης για τη συνεργασία. Εκατοντάδες αθλητές θα επισκεφτούν το Νομό μας και καλώ όλους τους Σερραίους και Σερραίες να στηρίξουν τη διοργάνωση. Η καρδιά των Βαλκανίων θα χτυπά στη Σιντική και εύχομαι αυτοί οι αγώνες να αποτελέσουν το εφαλτήριο για τη διοργάνωση ακόμη μεγαλύτερων αθλητικών πρωταθλημάτων» είπε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Στέργιος Λεωνάκης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και τον Δήμαρχο Σιντικής για την έως τώρα άψογη συνεργασία, υπογραμμίζοντας ότι χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των αγώνων, κάλεσε τους Σερραίους να τους παρακολουθήσουν και να στηρίξουν την Ελληνική Εθνική ομάδα με τα χρώματα της οποίας θα αγωνιστούν και Σερραίοι αθλητές.

Η άφιξη των αποστολών θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 4 Μαΐου και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η ζύγιση των αθλητών, οι προκριματικοί αγώνες και οι κληρώσεις. Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει στις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου 6 Μαΐου 2023 και οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More