Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Τα «Πετράδια του Στέμματος» – Η νέα παράσταση για τη μεγαλεπήβολη Στέψη του

Μια νέα παράσταση φωτισμού και ήχου που θα εμφανίζει τα Crown Jewels (Πετράδια του Στέμματος) σε εμβληματικά αξιοθέατα του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μία ακόμη μεγαλειώδη εκδήλωση της Στέψης του Βασιλιά Καρόλου και της Βασιλικής συζύγου του, Καμίλα.

Η νέα «καθηλωτική», όπως χαρακτηρίζεται παραγωγή, έχει τον τίτλο «Crown and Coronation» (Στέμμα και Στέψη) και θα περιοδεύσει σε όλη τη χώρα «για να αφηγηθεί την ιστορία των στέψεων», λίγο πριν γίνει και επίσημα Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου ο Κάρολος.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με προβολή στον εμβληματικό Πύργο του Λονδίνου το φθινόπωρο πριν από την περιοδεία με προβολές σε μερικά από τα πιο διάσημα ορόσημα της χώρας.

«Κάθε μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να δει και να νιώσει τη χαρά της Στέψης, και αυτή η γιγάντια φωτεινή προβολή θα δώσει στις κοινότητες την ευκαιρία να δουν από κοντά πολύτιμους βασιλικούς θησαυρούς αιώνων τον επόμενο χρόνο», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λούσι Φρέιζερ.

Οθόνες ζωντανής μετάδοσης της Στέψης

Επιπλέον, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε πρόσθετες τοποθεσίες ζωντανής προβολής για τη «Στέψη των Μεγαλειοτήτων» στις 6 Μαίου, ανεβάζοντας το σύνολο σε 57 σε όλη τη χώρα.

Εκτιμάται ότι περισσότερα από 100.000 άτομα θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη Στέψη από τον τόπο τους.

Ανάμεσα στους εορτασμούς δε λείπουν τα παραδοσιακά πάρτι του δρόμου την Κυριακή (7 Μαίου) που οργανώνουν γειτονιές και κοινότητες ενώ όπως αποκαλύφθηκε, αναμένονται 50.000 “Μεγάλα Γεύματα Στέψης” όπως ονομάζονται για να σηματοδοτήσουν το γεγονός.

Ήδη έχουν γίνει αιτήσεις για περισσότερα από 32.000 ενημερωτικά πακέτα για το “Μεγάλο Γεύμα Στέψης” με το ογδόντα τοις εκατό όσων εγγράφονται να είναι διοργανωτές για πρώτη φορά. Ένα κοινοτικό καρναβάλι σχεδιάζεται στο Morecambe και ένα Big Lunch paddle board θα πραγματοποιηθεί στο Bude της Κορνουάλης.

Η στέψη του Βασιλιά Καρόλου και της Βασιλικής Συζύγου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και θα ακολουθήσει μια εντυπωσιακή Συναυλία Στέψης στο Κάστρο του Ουίνδσορ την Κυριακή 7 Μαΐου. Την Κυριακή, και την έκτακτη αργία της Δευτέρας οι πολίτες ενθαρρύνονται από την κυβέρνηση να συμμετέχουν στα εορταστικά Μεγάλα Μεσημεριανά Γεύματα της Στέψης και σε μια εθνική ημέρα εθελοντισμού ως μέρος του Big Help Out.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More