Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βελιγράδι: Σαν «προσομοίωση» video game τα σχέδια του 14χρονου για το μακελειό – Η ΕΡΤ στο σημείο

«Αυτή την είσοδο πέρασε ο 14χρονος μαθητής και άνοιξε πυρ, σκορπίζοντας το θάνατο σε οκτώ μαθητές και έναν φρουρό, ενώ τραυμάτισε έξι παιδιά και μία εκπαιδευτικό» μεταδίδει μπροστά από το δημοτικό σχολείο στο κέντρο του Βελιγραδίου όπου συνέβη το μακελειό ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Νίκος Πέλπας. Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως, καθώς στο σπίτι του 14χρονου βρέθηκε κατάλογος με τα ονόματα των μαθητών που ήθελε να σκοτώσει. Ο ίδιος οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική και για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Ψυχολογικής Υποστήριξης Εφήβων.

Δεν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη στο δράστη, καθώς δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του.

Ασκήθηκε δίωξη στον πατέρα του, ο οποίος ήταν και ο κάτοχος όλων των όπλων που χρησιμοποίησε ο νεαρός δράστης.

Η επίθεση στο σχολείο από τα ανατριχιαστικά στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι του δράστη φαίνεται ότι ήταν προσχεδιασμένη.

Βρέθηκαν σχεδιαγράμματα και κατάλογοι με τα ονόματα των μαθητών. Αυτό που προκαλεί ανατριχίλα είναι ότι ο νεαρός είχε σχεδιάσει τις αίθουσες και σημαδέψει ποιούς πρέπει να σκοτώσει μέσα σε αυτές τις αίθουσες. Ο αστυνομικός διοικητής του Βελιγραδίου είπε ότι έμοιαζε το σχεδιάγραμμα σαν videogame. Θα περνούσε το ένα στάδιο μετά το άλλο και στο τελικό θα χρησιμοποιούσε, όπως δήλωσε και στην ανάκριση τις βόμβες μολότοφ για να αποτρέψει την είσοδο της αστυνομίας και να μπορέσει να διαφύγει.

Τελικά στον προθάλαμο σκότωσε τρία παιδιά που ήταν επιμελητές και τον φύλακα, μπήκε στην πρώτη αίθουσα και εκεί σκότωσε πέντε παιδιά και τραυμάτισε σοβαρά τη δασκάλα της ιστορίας.

Άλλαξε τρεις γεμιστήρες. Αλλάζοντας τον τρίτο γεμιστήρα, βγήκε στο προαύλιο όπου βρίσκονταν μικρά παιδιά αλλά κάτι τον μπλόκαρα και στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο ο ίδιος στην αστυνομία ομολογώντας την πράξη του. Όπως έγινε γνωστό, ο πατέρας του τον πήγαινε συχνά σε σκοπευτήρια για να μάθει σκοποβολή ενώ του είχε δείξει πως να συναρμολογεί τα όπλα.

Οι αρχές φοβούνται μην υπάρξουν φαινόμενα μιμητισμού. Ήδη χθες κάποιος πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία, λέγοντας ότι θα κάνει το ίδιο, αλλά τελικά αποδείχτηκε φάρσα.

Μία ημέρα μετά το μακελειό σε όλα τα σχολεία του Βελιγραδίου είναι δύο αστυνομικοί στην είσοδο, ενώ σκέφτονται να βάλουν και ανιχνευτές μετάλλων και άλλα πρόσθετα μέτρα ασφάλειας.

Ανταπόκριση – Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Σχετικές ειδήσεις

Βελιγράδι: Σε ψυχιατρική κλινική ο 14χρονος δράστης της πολύνεκρης επίθεσης σε σχολείο – Συνελήφθησαν οι γονείς του

Σερβία: Προσχεδιασμένο το μακελειό στο δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι, αναφέρει η αστυνομία

Μακελειό από την ένοπλη επίθεση στο Βελιγράδι: Νεκρά οκτώ παιδιά και ο φρουρός ασφαλείας – «Τον είδα πεσμένο κάτω από το τραπέζι»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More