Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βενεζουέλα: Επίσκεψη Λαβρόφ για ενίσχυση δεσμών και αντιμετώπιση της επιρροής της Δύσης

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών καλεί σε ενότητα στο Καράκας για την αντιμετώπιση του εκβιασμού από τη «Δύση». Αυτά ήταν τα λόγια του Σεργκέι Λαβρόφ κατά την επίσκεψή του στη Βενεζουέλα στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική. Ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, υποδέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών, με τον οποίο είχε συνάντηση στην έδρα της προεδρίας, το παλάτι Μιραφλόρες.

Ο Μαδούρο χαρακτήρισε τη συνάντηση στο Twitter ως μια «ευχάριστη συνάντηση που εδραιώνει τις διμερείς σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών.

«Μαζί με τους φίλους μας από τη Βενεζουέλα, μιλάμε από ενιαία θέση για την υπεράσπιση του δικαιώματος των λαών να καθορίζουν το μέλλον τους, τη μοίρα τους χωρίς εξωτερική παρέμβαση, χωρίς υπαγορεύσεις ή εκβιασμούς. Και χωρίς, φυσικά, προσπάθειες να τους επηρεάσουμε με μονομερή μέτρα και παράνομα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζει πλέον η συλλογική Δύση».

Αυτή είναι η δεύτερη στάση της περιοδείας του Λαβρόφ, η οποία ξεκίνησε από τη Βραζιλία και σχεδιάζει να περάσει από την Κούβα και τη Νικαράγουα. Όπως έκανε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στη Μπραζίλια, ο Λαβρόφ επέμεινε ότι η Ρωσία θέλει να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά υπό τις παραμέτρους του Χάρτη του ΟΗΕ και όχι εκείνων της «Δύσης».

Πηγή: AP, EFE

Μετάφραση, Αθανάσιος Ρούντος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More