Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βενεζουέλα – Κολομβία: Πλήρες άνοιγμα των συνόρων από την 1η Ιανουαρίου

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα χερσαία σύνορα με την Κολομβία θα ανοίξουν «εντελώς» από την 1η Ιανουαρίου, ως μέρος μιας διαδικασίας που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο με την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Μπορώ να ανακοινώσω ότι θα ανοίξουμε πλήρως τα δυτικά σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία για τη διέλευση οχημάτων», είπε ο σοσιαλιστής πρόεδρος σε δήλωση που μεταδόθηκε από το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι.

Η Βενεζουέλα και η Κολομβία ξεκίνησαν μια διαδικασία στις 26 Σεπτεμβρίου για να ανοίξουν τα χερσαία σύνορα, μερικώς κλειστά για επτά χρόνια και εντελώς αποκλεισμένα για τρία χρόνια, αφού ο Μαδούρο διέκοψε τις σχέσεις με την γειτονική χώρα  καθώς η πρώην κυβέρνηση της Κολομβίας, αρνήθηκε να τον αναγνωρίσει ως αρχηγό του κράτους  της χώρας του  μετά την επανεκλογή του.

Μετά την άνοδο στην εξουσία του Γκουστάβο Πέτρο, του πρώτου αριστερού προέδρου της Κολομβίας, ο Νικολάς Μαδούρο προσπάθησε να αποκαταστήσει τη σύνδεση και ενθάρρυνε το άνοιγμα των συνόρων.

 

Πηγή: AFP

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More