Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βενεζουέλα: Τρίτο χρίσμα στον Ενρίκε Καπρίλες για τις προκριματικές εκλογές που θα ορίσουν τον αντίπαλο του Ν. Μαδούρο

Ο Henrique Capriles, πολιτικό πρόσωπο της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ξεκίνησε την τρίτη υποψηφιότητά του για την προεδρία την Τετάρτη, αφού έλαβε την υποστήριξη του κόμματός του για να συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές της αντιπολίτευσης που θα ορίσουν τον αντίπαλο του Nicolas Maduro το 2024.

Ο Capriles κέρδισε τις εσωτερικές εκλογές αποσπασμένος από το κόμμα του και θα είναι υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές της αντιπολίτευσης που έχουν προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου.

Προς το παρόν, ο 50χρονος Καπρίλες, ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα έναντι του πρώην προέδρου Ούγκο Τσάβες το 2012 και έναντι  του Μαδούρο ένα χρόνο αργότερα, είναι, όπως πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης, μη επιλέξιμος για τις εκλογές.

Καταδικάστηκε το 2017 σε 15 χρόνια κάθειρξη για εικαζόμενες «διοικητικές παρατυπίες» όταν ήταν κυβερνήτης της πολιτείας Μιράντα, γειτονική με την πρωτεύουσα Καράκας, την περίοδο 2008-2017.

Η αντιπολίτευση παρόλα αυτά, ανέκαθεν απέρριπτε τις αποφάσεις για την επιλεξιμότητα των ηγετών της, κατηγορώντας τη δικαστική ότι είναι υπό την εντολή της πολιτικής εξουσίας.

Η επιλεξιμότητα όλων των προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης είναι ένα από τα κρίσιμα σημεία των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται, με διακοπές εδώ και χρόνια, στη χώρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση θέλει να διασφαλίσει ότι όλοι οι υποψήφιοι της μπορούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

Ο διάλογος αυτός έχει παραλύσει απο τον περασμένο Νοέμβριο, εν αναμονή της πληρωμής των κεφαλαίων που μπλοκάρονται από τις διεθνείς κυρώσεις κατά του Μαδούρο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Πηγή : Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More