Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιβλική καταστροφή από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία- «SOS» από τους επιστήμονες για το μολυσμένο νερό

Έξαρση των λοιμώξεων περιμένουν οι επιστήμονες από τα λιμνάζοντα νερά, κι όπως λένε σοβαρός είναι ο κίνδυνος για ηπατίτιδα και γαστρεντερίτιδα. Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε οδηγίες για την προστασία των πολιτών στις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Η πρωτοφανής θεομηνία εκτός από τις τεράστιες καταστροφές, δημιουργεί και μεγάλα υγειονομικά προβλήματα στις πληγείσες περιοχές. Η ποιότητα του νερού είναι αμφίβολη και πιθανώς επικίνδυνη, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, τα λιμνάζοντα ύδατα αναμειγνύονται με λήμματα και τοξικά υγρά από τον υδροφόρο ορίζοντα.

Το υπουργείο Υγείας έδωσε οδηγίες και για την αποφυγή τροφικών δηλητηριάσεων και λοιμώξεων συνιστάται:

-Η αποφυγή κατανάλωσης νερού άγνωστης προέλευσης

-Κατανάλωση μόνο εμφιαλωμένων νερών

-Αποφυγή τροφίμων που έχουν έρθει σε επαφή με τα νερά της πλημμύρας

-Αποφυγή χρήσης αντικειμένων που έχουν έρθει σε επαφή με τα λιμνάζοντα νερά

Επίσης, το αρμόδιο υπουργείο προτρέπει τους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα στα λιμνάζοντα νερά ,εξαιτίας του κινδύνου παρουσίας ηλεκτροφόρων καλωδίων. Σε περίπτωση ανάγκης, συνιστάται κατά την μετακίνηση τους να φορούν γαλότσες και χρησιμοποιούν μακριά ραβδιά προκειμένου να ανιχνεύουν το βάθος του νερού.

Η σφοδρότητα του φαινομένου της κακοκαιρίας Daniel αφήνει άναυδους τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Το αποτέλεσμα της βιβλικής καταστροφής, αποτυπώνεται στον χάρτη με τις πλημμυρισμένες εκτάσεις όπου ολόκληρα χωριά, δρόμοι και υποδομές έχουν βυθιστεί στο νερό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More