Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Καταρρίπτουμε τους περισσότερους ρωσικούς πυραύλους και drones – Θέλουμε βοήθεια

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει πλήγματα επί των ουκρανικών υποδομών σε πολύ ευρεία κλίμακα και πρόσθεσε ότι ο ουκρανικός στρατός θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις ήδη πολύ καλές του επιδόσεις στην κατάρριψη των ρωσικών πυραύλων και drones με την βοήθεια των συμμάχων της Ουκρανίας.

«Η γεωγραφική κλίμακα αυτών των τελευταίων μαζικών πληγμάτων είναι πολύ ευρεία», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά το βραδινό του βιντεομήνυμα, διευκρινίζοντας ότι έχουν πληγεί περιοχές της δυτικής, της κεντρικής και της νότιας Ουκρανίας.

«Φυσικά δεν έχουμε τις τεχνικές δυνατότητες να καταρρίπτουμε το 100% των ρωσικών πυραύλων και drones. Είμαι βέβαιος ότι, σταδιακά, θα το καταφέρουμε, με την βοήθεια των συμμάχων μας. Ηδη τώρα, καταρρίπτουμε την πλειονότητα των πυραύλων cruise, την πλειονότητα των drones».

Nωρίτερα ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ με ανάρτησή του είχε ζητήσει από τη Γερμανία να τους προμηθεύσει πυρομαχικά για συγκεκριμένο οπλικό σύστημα. Παράλληλα προειδοποίησε ότι αν οι πόλεις στην Ουκρανία μείνουν χωρίς ηλεκτρισμό εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών τότε η Ευρώπη θα κατακλειστεί από ένα νέο «προσφυγικό τσουνάμι».

Ukrainian Prime Minister Denys Shmyhal urged #Germany to supply ammunition for the IRIS-T air defense system.

In his opinion, if the cities of #Ukraine are left without electricity in winter due to shelling, #Europe will be overwhelmed by a “migration tsunami,” said Shmyhal. pic.twitter.com/JkGhDctcXA

— NEXTA (@nexta_tv) October 22, 2022

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, nexta

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More