Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βοστώνη: Οι φθινοπωρινές εκδηλώσεις στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο

Σειρά πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων έχει προγραμματίσει για το φθινόπωρο, το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βοστώνη. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου με την προβολή της διακεκριμένης κινηματογραφικής ταινίας «Man of God» («Ο άνθρωπος του Θεού») που ανάγεται στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου. Η ταινία προβλήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μαλιωτείου με ελεύθερη είσοδο για όλους.

H ταινία που έχει λάβει θετικές κριτικές στέκεται σε ιδιαίτερα γεγονότα που χαρακτήρισαν τη ζωή του Αγίου στην Αλεξάνδρεια, την Αθήνα και την Αίγινα και ερμηνεύεται από κορυφαίους ηθοποιούς όπως ο Αρης Σερβετάλης και ο Μίκυ Ρουρκ (Mickey Rourke).

Επίσης, το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, από τις 8 έως τις 11 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί το Φοιτητικό Ελληνικό Γλέντι που απευθύνεται σε όλους τους Ελληνοαμερικανούς, Έλληνες και φιλέλληνες φοιτητές της Νέας Αγγλίας

Την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, η διακεκριμένη Ελληνίδα ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη, γνωστή από ρόλους που ερμήνευσε στο Θέατρο και την ελληνική τηλεόραση, θα παρουσιάσει το θεατρικό δράμα «Η Κυρά της Ρω». Πρόκειται για μία εξαιρετική παρουσίαση υπό την αιγίδα της Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία το Μαλιώτειο συνδιοργανώνει σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών (HAWC – Pacific and New England Regions). Το εισιτήριο εισόδου έχει οριστεί στα 35 δολάρια και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα προμηθευτούν στην ιστοσελίδα www.itsmyseat.com/hawc.

Οι μεγάλες εκδηλώσεις του φθινοπώρου ολοκληρώνονται με τη συναυλία του μουσικού συνόλου Anatoliama Ensemble, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στα Μουσικά Μονοπάτια της Μικράς Ασίας και της Ελληνικής Ενδοχώρας. Εκτός από τους Βασίλη Κώστα και Γιώργο Λερνή, στη συναυλία θα συμμετέχουν η Ελληνίδα καλλίφωνος ερμηνεύτρια Αιμιλία Χαλκιά, ο Μάνος Αχαλινοτόπουλος στο κλαρινέτο και η Βυζαντινή Χορωδία «Αγιος Ρωμανός ο Μελωδός» της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, υπό τη διεύθυνση του π. Ρωμανού Καράνου. Χορηγός της συναυλίας είναι το Βυζαντινό Μουσικό Φεστιβάλ Βοστώνης, ένα πρόγραμμα του Ινστιτούτου «Mary Jaharis Center for Byzantine Art and Culture».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More