Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βουλή – Αλέξης Τσίπρας: Υποβάλουμε πρόταση δυσπιστίας – Αμετάκλητα ένοχοι της εκτροπής

Το άρθρο 142 του κανονισμού της Βουλής ενεργοποιείται, αφού ο Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τη βαρυσήμαντη παρέμβαση, στον απόηχο της έκθεσης του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, που εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι οι τύχες της χώρας βρίσκονται στα χέρια μιας κυβέρνησης «όχι μόνο ανίκανης, προσκολλημένης σε ιδιοτέλειες και συμφέροντα, αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής. Και ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας από τους κανόνες της δημοκρατίας». Τόνισε ότι «κανείς και καμιά δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια γιατί αυτό που συμβαίνει δεν αφορά μόνο κάποιους έγκριτους συνταγματολόγους αλλά αφορά τη ζωή των ανθρώπων. Σημείωσε ότι «η ελληνική κοινωνία ζει εδώ και έξι μήνες στη δίνη των αποκαλύψεων για ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών. Στη δίνη της πιο εκτεταμένης και βαθιάς εκτροπής από τους κανόνες δικαίου που είδε η χώρα μετά το 1974».

Δείτε ζωντανά την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

«Υπουργοί, επιχειρηματίες, στελέχη ενόπλων δυνάμεων έγιναν βορά παράνομου, ρυπαρού, εγκληματικού δικτύου που είχε έδρα το Μαξίμου και συντονιστή τον πρωθυπουργό που οργάνωσε το δίκτυο παρακολουθήσεων «προκειμένου να αποσπά πληροφορίες και να τους έχει όλους στο χέρι».

«Αποδείξεις αδιάσειστες από τα Αρχεία παρόχων κινητής τηλεφωνίας» επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας. «Πόσοι αναρωτήθηκαν τι περιείχε ο φάκκλος που κρατούσα βγαίνοντας χθες από τα γραφεία της ΑΔΑΕ; Ηρθε η ώρα να λύσω την απορία. Περιείχε την έκθεση της έρευνας μετά το αίτημα που εγώ κατέθεσα στις 7 Δεκεμβρίου», είπε ο κ. Τσίπρας. Αυτός ο φάκελος περιέχει το ξεγύμνωμα του παρακράτους από την Αρμόδια Αρχή του κράτους, συμπλήρωσε.

Ως αρχηγός εγκληματικού δικτύου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε ευθύνες στον ανιψιό του και ξεκίνησε επιχείρηση συγκάλυψης με παγερή και χωρίς κανέναν ενδοιασμό εκτροπή από τη δημοκρατική τάξη και νοοτροπία συμμορίας.

Υποβάλουμε πρόταση δυσπιστίας. Την απάντηση θα τη δώσει ο ελληνικός λαός, είπε ο ΑΛ. Τσίπρας, κλείνοντας την ομιλία του.

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων υποχρεωθήκατε να παραδεχτείτε υποκλοπές τις οποίες χαρακτηρίσατε «νόμιμες» αλλά υποχρεώθηκαν σε παραίτηση οι πιο έμπιστοι του  Κ. Μητσοτάκη. Στο τέλος έριξε όλο το βάρος της εξουσίας προκειμένου να συσκοτίσει το σκάνδαλο και το δράμα των υποκλοπών συνοδεύτηκε από την κωμωδία της Εξεταστικής με πρόσχημα το απόρρητο, συνέχισε ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνοντας ότι ο πρωθυπουργός επί 6 μήνες λέει συνειδητά ψέματα και στις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις διαρκώς προσπαθεί να κάνει τον ανήξερο.

Η χώρα παραμένει Κράτος Δικαίου και θα υπερασπιστούμε το Σύνταγμα που κατακτήθηκε με αίμα.Εχουμε ιστορική ευθύνη και δεν συνιστά ιδεολογική μάχη παράταξης αλλά αφορά τη δημοκρατία και κάθε δημοκράτη πολίτη, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός αυτός δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μια ημέρα στη θέση του.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More