Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βουλγαρία: Πρώτη συνάντηση του Βαλκανικού Συνταγματικού Φόρουμ στη Σόφια στις 27/10

Με πρωτοβουλία του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Βουλγαρίας, θα συσταθεί τον Οκτώβριο το Βαλκανικό Συνταγματικό Φόρουμ ως συνέχεια της καλής συνεργασίας με τα συνταγματικά δικαστήρια των γειτονικών βαλκανικών χωρών.

«Το φόρουμ θα αποτελέσει εργαλείο ανταλλαγής ιδεών, καλών πρακτικών και εμπειριών στο συνταγματικό δίκαιο», ανακοίνωσε το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Η πρώτη ετήσια συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Millennium» στη Σόφια στις 27 Οκτωβρίου με συνταγματικούς δικαστές από Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κόσοβο, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία, Κροατία και Μαυροβούνιο.

Στo φόρουμ που φιλοξενεί η Σόφια θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Koen Lanaerts, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Marko Bošnjak και η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Vera Jourova.

H αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Μαρίγια Γκαμπιρέλ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ατάνας Σλάβοφ, θα απευθύνουν ομιλίες στους συμμετέχοντες.

Πηγή: ATSH-BTA

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More