Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Βουλιάζει» από τουρίστες η Χαλκιδική- Υψηλές πληρότητες στα καταλύματα

Πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και, αναμενόμενα, αδειάζουν τα αστικά κέντρα και γεμίζουν οι παραλίες. Στη Χαλκιδική σήμερα επικράτησε το αδιαχώρητο στις παραλίες.

Για τον μήνα Αύγουστο η πληρότητα των ξενοδοχείων φτάνει στο 90%, γεμάτα είναι και τα πιο μικρά καταλύματα, ενώ οι επιχειρηματίες στη Χαλκιδική προσπαθούν να κρατούν χαμηλά τις τιμές. Βρετανοί, Γερμανοί αλλά και Βαλκάνιοι κρατούν τα «πρωτεία» των κρατήσεων στην περιοχή.

Παράλληλα όμως το «κίνημα της πετσέτας» έχει φτάσει και στην περιοχή και οι πολίτες οργανώνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς υπάρχουν σημεία όπου επικρατεί η παρανομία. Την ίδια ώρα οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί, ενώ για αύριο έχουν ορισθεί δύο συναντήσεις των μελών του κινήματος, η μία για την περιοχή της Κασσάνδρας θα πραγματοποιηθεί στην Ποτίδαια, στις 11.00 π.μ. και η δεύτερη για την περιοχή της Σιθωνίας, στη Νικήτη, την ίδια ώρα.

Οι Θεσσαλονικείς επιλέγουν για τις αυθημερόν εξορμήσεις τους και πιο κοντινές παραλίες, όπως τον Ποταμό στην Επανομή, ωστόσο σήμερα ο δυνατός αέρας απέτρεψε αρκετούς από το να την επισκεφτούν και όπως ανέφεραν επαγγελματίες που διατηρούν beach bar εκεί, σε σχέση με ένα Σάββατο Αυγούστου, ο κόσμος ήταν στο 1/3 από τον συνηθισμένο που επέλεγε για τις βουτιές του, την Επανομή.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου- Λεωνίδας Λιάμης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More