Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραβεία Υπατία 2024: Μία εκδήλωση προσφοράς και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο

H Λέσχη Lions Θεσσαλονίκης «ΥΠΑΤΙΑ», διοργανώνει εκδήλωση “ΒΡΑΒΕΙΑ ΥΠΑΤΙΑ 2024“, αύριο Τετάρτη στις 17 Ιανουαρίου 2024 στην Αίθουσα Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την κα Στίβη Σιωζοπούλου, πρόεδρο Lions Θεσσαλονίκης, πρέπει όλοι να δίνουμε το καλό παράδειγμα σε ό,τι αφορά την προσφορά στον συνάνθρωπο, ενώ τα βραβεία έχουν ως επίκεντρο ανθρώπους αγωνιστές της ζωής.

Συγκεκριμένα, τα βραβεία που θα δοθούν είναι τα εξής:

1. Βραβείο για την όραση στον Γιώργο Μικρού, Βιομηχανικό σχεδιαστή των απτικών χαρτών για την καθοδήγηση ατόμων με οπτική αναπηρία σε αρχαιολογικούς και δημόσιους χώρους MIND THE MAP.

2. Βραβείο για τον Παιδικό Καρκίνο στον Ογκολόγο -Αιματολόγο Dr.Αθανάσιο Φάσσα

3. Βραβείο Νεολαίας στον 18χρονο Έλληνα «Αϊνστάιν» Δημήτρη Λώλα που σαρώνει τα βραβεία στα μαθηματικά.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην παραολυμπιονίκη αλπικού σκι, Εύα Νίκου, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ τον αγώνα και τη σκληρή προπόνηση, ενώ σε λίγο καιρό παίρνει και πτυχίο Ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο. Η Εύα έχει ως guide τον Δημήτρη Προφέντζα, που γι’ αυτήν είναι τα μάτια της, καθώς η ίδια δεν έχει καθόλου περιφερειακή όραση, ενώ σιγά σιγά η όρασή της μειώνεται κι άλλο.

“Δεν βάζω στοπ στη ζωή μου, συνεχίζω να ζω όπως ζούσα”, λέει η ίδια, στέλνοντας μήνυμα θέλησης και θάρρους στα άτομα που αντιμετωπίζουν παρόμοια με αυτήν προβλήματα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More