Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρετανία: Νέος Υπουργός Οικονομικών με στροφή στην δημοσιονομική πολιτική

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Στροφή στην δημοσιονομική κατεύθυνση της χώρας ανακοίνωσε στις πρώτες του δηλώσεις το πρωί του Σαββάτου ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζέρεμι Χαντ.

Ο νέος καγκελάριος προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα χρειαστεί τόσο αυξήσεις φόρων όσο και μεγάλες περικοπές δαπανών καθώς η κυβέρνηση θα μεταρρυθμίσει την οικονομική της πολιτική.

Η νέα πολιτική αποτελεί δραστική οπισθοχώρηση από τον μίνι προϋπολογισμό που ανακοινώθηκε πριν από ένα μήνα και προκάλεσε πανικό στις αγορές με δραματική πτώση της λίρας, ξεπούλημα των κρατικών ομολόγων και επέμβαση της κεντρικής τράπεζας για να σωθεί η κατάσταση.

Ο κ. Χαντ είπε στις συνεντεύξεις του ότι έγιναν «λάθη» στον μίνι προϋπολογισμό που συνέταξαν η Λιζ Τρας και ο προκάτοχος του Κουάσι Κουαρτένγκ, τον περασμένο μήνα.

«Τρίζει» η καρέκλα της Λιζ Τρας

Η Λιζ Τρας μετά από ασφυκτική πίεση, αναγκάστηκε να αποπέμψει τον υπουργό οικονομικών της ουσιαστικά για να σώσει την δική της θέση.

Η οποία είναι ακόμη μετέωρη καθώς οι αναφορές για επιστολές απομάκρυνσης της προς το αρμόδιο όργανο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών πληθαίνουν. Το ίδιο δυναμώνει και η κουβέντα για το ποιος θα αναλάβει την ηγεσία της χώρας σε αυτή την περίπτωση, ή αν θα γίνουν εκλογές τις οποίες ζητάει επιτακτικά πλέον το κόμμα των Εργατικών.

Πριν από λίγο σε ομιλία του ο Κιρ Στάρμερ χαρακτήρισε χαρακτήρισε την κατάσταση στην κυβέρνηση ως “γκροτέσκο χάος μίας Τόρι πρωθυπουργού που απολύει τον δικό της υπουργό οικονομικών”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More