Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρετανία: Οι αιτούντες άσυλο μας κοστίζουν 7 εκατομμύρια λίρες την ημέρα

Τα πολλά μικρά σκάφη με μετανάστες που διασχίζουν τη Μάγχη για να ζητήσουν άσυλο επιβάλλουν σημαντική οικονομική επιβάρυνση στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο αποκορύφωμα της τρέχουσας κρίσης του κόστους διαβίωσης, όπου το ημερήσιο κόστος εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 5 και 7 εκατομμυρίων λιρών (6-9 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

«Το ετήσιο κόστος της στέγασης των νεοαφιχθέντων, συμπεριλαμβανομένων των παράνομων μεταναστών που φτάνουν μέσω της Μάγχης, εκτιμάται ότι είναι περίπου 1,8 έως 2,6 δισεκατομμύρια λίρες», σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Policy Exchange, ενα think-tank, μια βρετανική συντηρητική δεξαμενή σκέψης με έδρα το Λονδίνο.

Το 2022, ο αριθμός των ατόμων που έφτασαν στη Βρετανία με μικρά σκάφη μέσω της Μάγχης ήταν 45.755, σημειώνοντας αύξηση 60,4 % σε σύγκριση με τον αριθμό των 28.526 του προηγούμενου έτους.

Πάνω από το 51% αυτών των αφίξεων καταγράφηκαν κατά την τρίμηνη περίοδο Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, αναφέρετε στην έκθεση.

Τον Αύγουστο του 2022 σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων με μικρές βάρκες που καταγράφηκε ποτέ, με 8.631 άτομα, περισσότερα από τους πληθυσμούς ολόκληρων χωριών και οικογενειών σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, ανέφερε η ομάδα.

Αν και η κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσει δημόσια τον ακριβή αριθμό των ξενοδοχείων πουφιλοξενούν μετανάστες, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του BBC, επικαλούμενη κυβερνητική πηγή, ανέφερε ότι 395 ξενοδοχεία, η συντριπτική πλειοψηφία στην Αγγλία, στεγάζουν περισσότερους από 51.000 αιτούντες άσυλο με κόστος πάνω από 6 εκατομμύρια λίρες την ημέρα.

Παρά την πρόθεση της κυβέρνησης να να μετεγκαταστήσει τους αιτούντες άσυλο σε πιο οικονομικά καταλύματα, όπως εγκαταλελειμμένες στρατιωτικές βάσεις, κατασκηνώσεις διακοπών, φοιτητικές αίθουσες και πορθμεία, η συνεχής ροή αφίξεων μικρών σκαφών στη Βρετανία υποδηλώνει ότι οι δαπάνες που σχετίζονται με τα ξενοδοχεία ενδέχεται να παραμείνουν σταθερά υψηλές, σύμφωνα με την έκθεση.

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

Πηγή: abcnews.al

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More