Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρυξέλλες: Συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας με συμμετοχή της Τουρκίας

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, η πρώτη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα στις 6 Οκτωβρίου το απόγευμα και το βράδυ, μαζί με το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί την επόμενη μέρα.

Αυτή η συνάντηση θα είναι μόνο για ηγέτες. Κύριος στόχος θα είναι οι ηγέτες να έχουν πολιτική συζήτηση για στρατηγικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Τα κύρια ζητήματα θα περιλαμβάνουν τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, την ενεργειακή κρίση και την οικονομική κατάσταση.

Θα λάβει χώρα μια εναρκτήρια σύνοδο ολομέλειας, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης (σταθερότητα ασφάλειας, ενεργειακό κλίμα, κινητικότητα, οικονομία…), διμερείς συναντήσεις και δείπνο ολομέλειας λήξης.

Στους προσκεκλημένους θα είναι : τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ + Δυτικά Βαλκάνια , Νορβηγία, Ελβετία, Ισλανδία, Lichstenstein, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Μολδαβία, Γεωργία, Tουρκία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν.

Αυτή η συνάντηση αποτελεί άμεση συνέχεια των συμπερασμάτων και της συζήτησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

Η ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα θα είναι μια διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς. Καμία αντικατάσταση της διεύρυνσης ή των πολιτικών της ΕΕ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More