Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρυξέλλες – Υπόθεση διαφθοράς: Στο στόχαστρο των ιταλικών ΜΜΕ ο Αντόνιο Παντσέρι

 

Συνεχίζουν τα Ιταλικά ΜΜΕ να δημοσιεύουν αποκαλύψεις για τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να έχει συλληφθεί στις Βρυξέλλες για την υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Φέρεται μάλιστα ως εγκέφαλος του κυκλώματος και ο Φραντζέσκο Τζιόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, θεωρείται το δεξί του χέρι. Σύμφωνα με τα πρακτικά στα οποία αναφέρεται η εφημερίδα La Repubblica, «η έρευνα αφορά τα αδικήματα διαφθοράς, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και εγκληματικής δράσης» αν και «ισχύει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας», όπως επισημαίνει.

Nel titolo del @Corriere non leggo il nome del partito a cui appartiene Panzeri.

Come mai? pic.twitter.com/ATM4lD2ZGB

— Riccardo Puglisi (@ricpuglisi) December 10, 2022

Στην Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας, στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη η επικύρωση του εντάλματος σύλληψης της κόρης και της συζύγου του Παντσέρι. Η La Repubblica προσθέτει ότι βάσει του περιεχομένου τηλεφωνικών παρακολουθήσεων «και οι δυο τους είχαν πλήρη επίγνωση της δράσης του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, ακόμη και σε ό,τι αφορά τη μεταφορά και παράδοση δώρων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, στα έγγραφα της έρευνας των Βέλγων εισαγγελέων γίνεται επίσης αναφορά σε διακοπές 100.000 ευρώ, καθώς η σύζυγός του Παντσέρι φέρεται να σχεδίαζε ταξίδι κατά την περίοδο των Χριστουγέννων «εκφράζοντας επιφυλάξεις για το κόστος των 9 χιλιάδων ευρώ ανά άτομο μόνο για τη διαμονή». Το ζευγάρι φέρεται να χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα ενός τρίτου ατόμου με το παρατσούκλι “Giant”. Και η σύζυγος φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για την πίστωση 35.000 ευρώ στο λογαριασμό της. Επιπλέον, η γυναίκα φέρεται να ζήτησε από τον σύζυγό της να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στο Βέλγιο και “προφανώς επιμένει”, να μην γίνει καμία συναλλαγή χωρίς την επίβλεψή της.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ερευνητές αναφέρονται στον γαλλικό όρο “combines“, που σημαίνει “ίντριγκα”,  παραπέμποντας στις μεθόδους που ο Παντσέρι χρησιμοποιούσε  για να επιτύχει τους στόχους του.

O Πιερ-Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος υπηρέτησε ως σοσιαλιστής στο Ευρωκοινοβούλιο μεταξύ 2004 και 2019, είναι 67 ετών και επί του παρόντος τελεί επικεφαλής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα τις Βρυξέλλες που ονομάζεται Fight Impunity.

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More