Τρίτη, 11 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Ένταση και αντιπαραθέσεις στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Ένταση επικράτησε κατά την συνεδρίαση, σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου, του δημοτικού συμβουλίου Βόλου με φόντο την έφοδο της εφορίας στην διανομή αρνιών την Μεγάλη Εβδομάδα και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος επέρριψε, εκτός της δημοτικής αρχής, ευθύνες και στους δημοτικούς συμβούλους της «Συμμαχίας για τον Βόλο», της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης για το “μπάχαλο” – όπως χαρακτηριστικά είπε – που δημιουργείται στο δημοτικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζεται η συζήτηση από τα ουσιαστικά και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον λαϊκό κόσμο.

«Το να τσουβαλιαζόμαστε εμείς με τα μέλη της παράταξης Μπέου, είναι αντιδημοκρατικό” ανταπάντησε ο επικεφαλής της παράταξης, Νίκος Παπαπέτρος, προσθέτοντας πως “η συλλογική ευθύνη ή η ομογενοποίηση, αρμόζει σε άλλους είδους καθεστώτα”. Ο ίδιος άφησε αιχμές για την στάση που τήρησε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στον β’ γύρο των αυτοδιοκητικών εκλογών το 2014, υπονοώντας ότι έπαιξε ρόλο στην επικράτηση Μπέου.

Ένταση πυροδότησε, στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, και η συζήτηση περί της εφόδου της εφορίας κατά τη διανομή αρνιών την Μ. Εβδομάδα και του ποιος την προκάλεσε. Η πλειοψηφία κατήγγειλε τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παπαπέτρο, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι για το θέμα απευθύνθηκε θεσμικά και μόνο στον Δήμο, καταθέτοντας ερώτηση χωρίς να απευθυνθεί σε καμιά άλλη υπηρεσία.

Στο μεταξύ, οριστικά αναμένεται να διακοπεί η απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος απάντησε κατ’ αυτόν τον τρόπο στη διαμαρτυρία συμβούλων της αντιπολίτευσης ότι δεν φαίνονται πουθενά στα πλάνα που μεταδίδονται από τις συνεδριάσεις.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More