Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Δυναμική συμμετοχή αγροτών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Μαζική ήταν η ανταπόκριση σωματείων, φορέων, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών και αγροτών της Μαγνησίας στο κάλεσμα που απηύθυνε το ΠΑΜΕ για συμμετοχή στη χθεσινή συγκέντρωση και πορεία, που οργανώθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας.

Να σημειωθεί πως, από πολύ νωρίς το πρωί, σχηματίστηκαν απεργιακές φρουρές σε εργοστάσια του Μετάλλου και σε μεγάλες αλυσίδες του εμπορίου. 

Ιδιαίτερη δυναμική έδωσε στην κινητοποίηση η συμμετοχή αγροτικών αυτοκινήτων από τους Αγροτικούς Συλλόγους Ζαγοράς, Πουρίου και Δράκειας, μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, Θοδωρής Γεωργαδάκης, η μικρομεσαία αγροτιά έχει οδηγηθεί σε αφανισμό, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης, όσο και των προηγούμενων.

“Δεχόμαστε επίθεση, τα προϊόντα μας πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές, εξευτελιστικές. Το κόστος παραγωγής έχει φτάσει στον ουρανό. Διεκδικούμε άμεσα, αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως δίνεται στους εφοπλιστές” δήλωσε ο κ. Γεωργαδάκης, προσθέτοντας πως οι μηλοπαραγωγοί θα βρίσκονται στο δρόμο, την επόμενη Τρίτη, όπως αποφασίστηκε στην προχθεσινή πανελλαδική σύσκεψη μηλοπαραγωγών που έγινε στην Αγιά, ενώ ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί με κάθοδο στην Αθήνα, στο τέλος Νοεμβρίου. 

“Συντονισμένα, με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων, με τις Ομοσπονδίες μας, με τους Συλλόγους μας, διεκδικούμε να μείνουμε στα χωράφια μας και να πληρώνεται ο ιδρώτας μας. Το κάλεσμα είναι ενωτικό. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σηκωθούν από τον καναπέ γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ο κύβος ερρίφθη. Δεν μένει άλλος χρόνος, σωτήρες δεν υπάρχουν. Εμείς, που έχουμε το πρόβλημα, θα δώσουμε τη λύση” τόνισε ο κ. Γεωργαδάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιώτης Τσιτσιρίκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, που ήταν και ο βασικός ομιλητής της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, επισήμανε πώς όλοι οι εργαζόμενοι στέλνουν ηχηρό μήνυμα, ότι “δεν πάει άλλο”. 

“Ακούσαμε πολλά, όλο το προηγούμενο διάστημα, για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται και όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά. Σήμερα, λέμε πως βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες για αυξήσεις στους μισθούς, πάνω από τον πληθωρισμό, με κλαδικές συμβάσεις παντού ώστε να μπορούμε, πολύ απλά, να βγαίνει ο μήνας. Βάζουμε μπροστά διεκδικήσεις που έχουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, όπως είναι για το εμπόριο, η κυριακάτικη αργία και η υπογραφή κλαδικής σύμβασης, όπως είναι για τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες μετάλλου της Α’ και Β’  ΒΙ.ΠΕ., η μετακίνηση των εργαζομένων να γίνεται με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους”, ανέφερε ο κ. Τσικρίκης, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να δείξουν εμπιστοσύνη στη δύναμή τους.

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More