Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Η πολύτιμη προσφορά του ιδρύματος «Άσπρες πεταλούδες»

Οι «Άσπρες πεταλούδες» είναι ένα ίδρυμα κλειστής περίθαλψης αυξημένης φροντίδας βαριά νοητικά υστερούντων ατόμων που ξεκίνησε τη λειτουργία του από το 1970. Από το 1992 περιθάλπονται δια βίου άτομα οιασδήποτε ηλικίας.
Σκοπός του Ιδρύματος είναι η περίθαλψη και φροντίδα ατόμων με ιδιαιτερότητες όπως νοητική υστέρηση, νοητική υστέρηση και ψυχικές διαταραχές, σύνδρομο Down, παθήσεις όπως επιληψία, αυτισμός, εγκεφαλοπάθειες, σωματικές ιδιαιτερότητες – δυσκολίες και αισθητηριακές διαταραχές.

Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, κ.Βασίλης Μπακαλιάνος μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, για το έργο του ιδρύματος και απηύθυνε κάλεσμα σε όποιον μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια τους.

«Είναι μια κλειστή μονάδα φροντίδας που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, υπάρχει διαδικασία όσων αφορά την εκπαίδευση των παιδιών, έχουμε παιδιά με αυτισμό, με σύνδρομο down και διάφορες άλλες παθήσεις και προσπαθούμε καθημερινά με τη φροντίδα, με την αγάπη, με τη στοργή, την εκπαίδευση και έχοντας όλες τις ειδικότητες τις απαραίτητες για όλα αυτά τα παιδιά να τους προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε εδώ και τόσα χρόνια. Μπορεί να προσφέρει οποιοσδήποτε, υπάρχουν λογαριασμοί στην τράπεζα για να καταθέσει χρήματα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό ζητούμε ότι άλλο μπορεί να προσφέρει κανείς, όπως προϊόντα μακράς διάρκειας και οτιδήποτε μπορεί να χρησιμεύσει για τη διατροφή αυτών των παιδιών», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ρεπορτάζ: Ελένη Ραυτοπούλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More