Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Κώδωνας κινδύνου από τον δήμαρχο Ν. Πηλίου για αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο δήμαρχος Ν. Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, για τις καθυστερήσεις των έργων αποκατάστασης ζημιών από τις θεομηνίες του Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας πως προτίθεται να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες ώστε να προχωρήσουν άμεσα.

Ειδικότερα για την αποκατάσταση της γέφυρας στο Μπελεγρίνο τονίζει πως, εάν μέχρι τον Φεβρουάριο δεν ξεκινήσει το έργο, θα επιδιώξει να αναλάβει την κατασκευή της ο Δήμος, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και υπό τον κίνδυνο να μην είναι έτοιμη ενόψει της τουριστικής περιόδου.

«Δεν νοείται το Πήλιο να χάσει την φετινή τουριστική περίοδο. Η γέφυρα στο Μπελεγρίνο εξυπηρετεί όλo τo Πήλιο. Εάν μέχρι τον Φεβρουάριο δεν ξεκινήσει το έργο, δεν μπει δηλαδή Ανάδοχος Εταιρεία, θα προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε με την Περιφέρεια ώστε να κατασκευάσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου τη γέφυρα. Δεν θ’ αφήσουμε χωρίς πρόσβαση ολόκληρο τον Δήμο», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζικός, προσθέτοντας πως τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά και δε νοείται να μη γίνουν άμεσα παρεμβάσεις στο Οδικό Δίκτυο για την προσβασιμότητα των επισκεπτών και την εξυπηρέτηση των Δημοτών, με ασφάλεια.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη για όλα τα άμεσα και ζωτικής σημασίας έργα για το Νότιο Πήλιο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε. Δεν θα αφήσουμε τη Λύρη, τα Ποτιστικά, τον Πλατανιά, τον Κατηγιώργη χωρίς προσβασιμότητα. Πρέπει να θεσμοθετηθεί ένα ευέλικτο Νομικό Πλαίσιο για να προχωρήσουν άμεσα και με γρήγορες διαδικασίες οι αποκαταστάσεις», επισημαίνει ακόμη, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Σημειώνεται πως το ποσό αποκατάστασης των καταστροφών σε υποδομές που υπέστη ο Δήμος Νοτίου Πηλίου από τις θεομηνίες «Daniel» και «Elias» ανέρχεται σε πάνω από 20 εκ. ευρώ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More