Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Με εντάσεις η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής

Για μία σειρά θεμάτων που έθεσαν οι αντιπολιτεύσεις απάντησε χθες η δημοτική αρχή, με τις αντιπολιτεύσεις να μην ικανοποιούνται ενώ οι τόνοι ανέβηκαν σε πολλές περιπτώσεις και για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε αλλά και για τα “γαλλικά” του δημάρχου Βόλου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση φοιτητές έκαναν παρέμβαση ένα χρόνο μετά την τραγωδία των Τεμπών που χάθηκαν 57 άνθρωποι και με πανό που έγραφε ότι οι γενικές συνελεύσεις και οι καταλήψεις δείχνουν το δρόμο και παλεύουμε για πτυχία με αξία. Εντωμεταξύ, με πρόταση του δημάρχου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και για τον θάνατο του συμπολίτη γιατρού Νίκου Ζαρκάδα

Απαλλαγή από το μίσθιο ζήτησε η εταιρεία που διαχειρίζεται το συγκρότημα Τσαλαπάτα μετά τις κατατροφικές πλημμύρες καθώς τίθεται θέμα βιωισμότητας. Ο δήμαρχος ζήτησε από την εταιρεία να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για να συζητηθεί και να λάβει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο με την εταιρεία να έχει μισθώσει το χώρο μέχρι το 2029.

Συζήτηση έγινε στο δημοτικό συμβούλιο και για τη χερσαία ζώνη του λιμανιού με το δήμαρχο να διαβεβαιώνει ότι θα περάσει στο δήμο πριν το λιμάνι περάσει σε ιδιώτες και με την αντιπολίτευση να τον επικρίνει ότι δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να το διασφαλίσει. Τέλος έγινε γνωστό ότι το Δημοτικό Θέατρο θα επαναλειτουργήσει μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του ηλεκτρομηχανολογικού η εξοπλισμού το επόμενο πεντάμηνο.

Τέλος έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ που παρέσυρε ο Ξηριάς ενώ η ΔΕΥΑΜΒ διαβεβαιώνει ότι δεν πέρασε υδράργυρος στις παρακείμενες γεωτρήσεις. Τέλος ο πρόεδρός της τόνισε ότι η υδροδότηση της πόλης με πηγαίο νερό θα καθυστερήσει.

Νίκος Παπαπέτρου: «Παρωδία» η συνεδρίαση λογοδοσίας – Εκτεθειμένη η δημοτική αρχή Βόλου

«Παρωδία» χαρακτήρισε την σημερινή συνεδρίαση της λογοδοσίας στον Δήμο Βόλου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Παπαπέτρος, κατηγορώντας την δημοτική αρχή όιτ «κρύφτηκε» πίσω από αυθαίρετες και αυταρχικές πρακτικές, φοβούμενη κάθε συζήτηση επί συγκεκριμένων και ζωτικών θεμάτων της πόλης. «Η δημοτική αρχή είναι εκτεθειμένη στα ζητήματα που τεθήκαν προς λογοδοσία», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Παπαπέτρος και κατήγγειλε την άρνηση να τεθεί σε συζήτηση και ψηφοφορία η έκδοση ψηφίσματος που αφορά την διερεύνηση των ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη.

Οι δηλώσεις του κ. Παπαπέτρου:
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η πρώτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που αφορούσε την λογοδοσία της δημοτικής αρχής επί συγκεκριμένων θεμάτων που έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών. Η διαδικασία της λογοδοσίας αποτελεί μια νέα διαδικασία στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και εστιάζει στην μεγαλύτερη διαφάνεια των υποθέσεων του
Δήμου και στον έλεγχο της εκάστοτε δημοτικής αρχής.
Ωστόσο κατά την πρώτη σημερινή συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου εξ αρχής δήλωσε με τρόπο αυταρχικό ότι δεν θα πραγματοποιηθεί συζήτηση επί του κάθε θέματος ξεχωριστά.
Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Θεοδώρου αρνήθηκε να δώσει το
λόγο σε συμβούλους της μειοψηφίας, αρνήθηκε να δώσει το λόγο για ερωτήσεις αρνήθηκε κάθε διαδικασία συζήτησης υπονομεύοντας με τον τρόπο αυτό την
διαδικασία της λογοδοσίας.
Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική αρχή «κρύφτηκε» πίσω από αυθαίρετες και αυταρχικές πρακτικές, φοβούμενη κάθε συζήτηση επί συγκεκριμένων και ζωτικών θεμάτων της πόλης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μας έθεσαν τα θέματα α) της λειτουργίας του δημοτικού θεάτρου, β)
της αποκατάστασης του χώρου του συγκροτήματος Τσαλαπάτα, γ) η χερσαία ζώνη λιμένος, δ) η ποιότητα του πόσιμου νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και ε) η διάρρηξη της παλαιάς χωματερής Βόλου στον Ξηριά από το πλημμυρικό φαινόμενο Daniel.
Ωστόσο ακόμη και με αυτή την «ασφυκτική» διαδικασία ο Δήμαρχος Βόλου και οι Αντιδήμαρχοι αποφύγαν να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις, περιοριζόμενοι σε μελλοντικές και αόριστες υποσχέσεις. Η Δημοτική Αρχή είναι εκτεθειμένη στα ζητήματα που τεθήκαν προς λογοδοσία.
Στα αρνητικά της σημερινής συνεδρίασης εντάσσεται και η άρνηση της δημοτικής αρχής να τεθεί σε συζήτηση και ψηφοφορία η έκδοση ψηφίσματος που αφορά την διερεύνηση των πολιτικών, διοικητικών και ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση και χωρίς κανέναν περιορισμό για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημαστα Τέμπη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More