Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Αιγαίο: Πρόεδρος της ΠΕΔ ο Τ. Βέρρος – “Σκοπός η ενεργοποίηση της ΠΕΔ για την ανάπτυξη των νησιών”

Την πρόθεσή τους για την ουσιαστική ενεργοποίηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων για την ανάπτυξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου εξέφρασαν τα μέλη της κατά τη διαδικασία εκλογής του προεδρείου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΕΔ, στην οδό Καραντώνη, στη Μυτιλήνη.

Πρόεδρος της ΠΕΔ αναδείχθηκε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, με 13 ψήφους υπέρ και τρία λευκά, αντιπρόεδρος ο Αλέξανδρος Λυμπέρης δημοτικός Σύμβουλος Δυτικής Σάμου με 13 ψήφους υπέρ και 4 λευκά, γραμματέας ο Γιώργος Δανιήλ δήμαρχος Ψαρών  με 16 υπέρ , ένα λευκό και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας  με 13 υπέρ και ο δήμαρχος Χίου με 14 υπέρ , και τρεις λευκές ψήφους.

Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν τα 17 από τα 21 μέλη της ΠΕΔ καθώς οι δήμαρχοι Ψαρών, Ικαρίας,  Φούρνων και δημοτικός σύμβουλος Ανατολικής Σάμου δεν κατάφεραν να μεταβούν στη Μυτιλήνη , και το θέμα αυτό της αναγκαιότητας ενίσχυσης της ενδονησιωτικής επικοινωνίας στο Βόρειο Αιγαίο ήταν ένα από τα θέματα προτεραιότητας για το οποίο θα εργαστεί η ΠΕΔ.

Όπως είπε στην κάμερα της ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της ΠΕΔ στόχος είναι να ενεργοποιηθεί αυτό το όργανο για το καλό των νησιών. Η ακύρωση στην επιβολή του τέλους ταφής μέσω του οποίου οι πολίτες απειλούνται να παραλάβουν λογαριασμό ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ μέσω των δημοτικών τελών των ΟΤΑ, θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα αγωνιστεί η ΠΕΔ Β Αιγαίου» συμπλήρωσε ο Ταξιάρχης Βέρρος.

Όπως σημείωσαν τα μέλη ΠΕΔ το οργανο αυτό των δήμων πρέπει να αποκτήσει ουσιαστική υπόσταση και να ενεργοποιηθεί για το καλό των νησιών. Η ενεργοποίηση της αναπτυξιακής του εταιρίας και η  διεκδίκηση επίλυσης και προώθησης από κοινού σοβαρών θεμάτων που απασχολούν όλα τα νησιά, όπως των μεταφορών- συγκοινωνιών, των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, της κατάργησης του τέλους ταφής , της στελέχωσης των δήμων θα είναι στις προτεραιότητες της ΠΕΔ.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη μελών της ΚΕΔΕ και υποψήφιος είναι και ο δήμαρχος Αη Στράτη Κωνσταντίνος Σινάνης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More